Pare complicat însă este foarte simplu. Cu siguranță îți va reuși dacă ai timp și răbdare. 

Ingrediente

500 g penne integrale
750 g carne tocată de pui
50 ml ulei
1 ceapă albă
1 lgt condimente de ierburi și boia Delikat
sare
piper după gust
500 ml roșii pasate
1 lgt zahăr brun
1 lgt verdețuri italienești Delikat
200 g mozzarella

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei. Se adaugă condimentele de ierburi și boia, se amestecă repede apoi se adaugă carnea tocată. Se amestecă și se lasă la călit până se albește bine carnea de pui. Se condimentează cu sare și piper. Se acoperă cratița și se lasă 5 minute să fiarbă în sucul propriu. Se adaugă apoi roșiile pisate și se amestecă. Se lasă să mai fiarbă împreună cca 10 minute. Se mai adaugă sare și piper dacă este nevoie, se pun verdețurile, zahărul brun și se mai lăsă să dea câteva clocote. Se ia de pe foc.

Se pregătește o tavă. Se pune jumătate din cantitatea de paste apoi jumătate din sosul cu carne, restul de paste și deasupra se întinde restul de sos. Se rade deasupra mozzarella și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru cca 20 de minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Poftă bună! 

Distribuie articolul: