PAS Chișinău a emis un răspuns în urma criticilor privind aducerea unui tânăr în scaun cu rotile la ședința CMC și faptul că l-a lăsat să se deplaseze pe jos. Conform formațiunii, inițiativa a venit din partea persoanei care îl îngrijește pe tânăr.

Inițiativa de a veni cu tânărul în scaun cu rotile la ședința CMC de astăzi a venit de la persoana care are grijă de acest băiat, nu de la consilierii PAS din CMC.

În Chișinău avem peste 2 mii de asistenți personali care au la îngrijire persoane cu dizabilități severe. În bugetul provizoriu sunt prevăzute 117 milioane de lei, însă Ion Ceban le-a tăiat jumătate din salariu. De două luni, acești oameni vin la primărie și cer să le fie plătite în continuare salariile, așa cum a fost în ultimii 4 ani.

Fracțiunea PAS din CMC a solicitat de nenumărate ori primarului Ion Ceban să execute bugetul și să plătească salariile asistenților personali.

Consilierii din partidul lui Ion Ceban se folosesc și îi umilesc pe asistenții personali care vin la ședințele CMC și așteaptă să fie luată o decizie pentru ca primăria Chișinău să plătească în continuare salariile acestor oameni.

Fracțiunea PAS îndeamnă consilierii municipali să aprobe bugetul cu liniile destinate asistenților personali, a grupelor cu program prelungit și compensațiile la căldură pentru pensionari și familiile nevoiașe din bugetul Primăriei Chișinău”, menționează PAS Chișinău.

Doar o putere politică cu gândire limitată poate recurge la astfel de metode mizerabile și umilitoare, așa cum a procedat azi PAS.” Declarațiile au fost făcute de fostul președinte, Igor Dodon, după ce un tânăr în scaun cu rotile a fost adus la ședința Consiliului Municipal Chișinău de astăzi.

La ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, un tânăr în scaun cu rotile a fost prezent. La scurt timp după ce acesta, însoțit de un asistent personal și un consilier PAS, a ajuns în fața prezidiului, a fost ridicat din scaunul cu rotile și lăsat să se deplaseze pe jos prin sală. Gestul a fost aplaudat de unii dintre consilieri.

 

Distribuie articolul: