Îngrijirea părului este extrem de importantă pentru a putea menţine podoaba capilară sănătoasă şi strălucitoare. Pe timpul verii în special trebuie să ţinem cont de condiţiile de mediu ce intervin agresiv asupra părului. Iar la final de sezon estival este esențial să hidratăm și hrănim în profunzime firul de păr. Iată o listă de produse pentru păr sau măști de păr, esențiale pentru finalul sezonului cald, al soarelui darnic și al brizei răcoritoare.

Păr mai gras și tendință de mătreață

Acţiunea soarelui poate activa mai puternic producţia de sebum, astfel încât dacă avem un scalp cu exces de sebum, atunci ar trebui să-l spălam ceva mai des. Producția excesivă de sebum, dar și factorii externi mai mulți pot favoriza producția mătreții. Pentru a putea îndepărta sebumul şi impurităţile ce se pot acumula la rădăcina firului de păr, folosește gama Nashi Argan – simplă, elegantă şi eficientă. Având la bază Ulei de Argan certificat Bio 100%, gama constă din produse profesionale pentru păr, care satisfac necesitățile tuturor femeilor de a-şi întreține frumusețea părului.

Protecție solară și pentru păr

După expunerea la soare, este recomandată folosirea unui şampon şi balsam special pe timp de vară, pentru o hidratare în profunzime a părului şi o refacere a structurii. Încearcă o gamă dedicată soarelui dacă știi că vei petrece mai mult timp la plajă sau la piscină, şi nu uita de Sun Conditioner. Ambele produse vor proteja părul și își vor readuce luciul şi rezistența. Le găsiți în comerț în Salon MBeauty Studio.

Pieptănare ușoară

Părul mai lung sau cu tendințe de încâlcire are nevoie de o îngrijire atentă, care ar preveni ruperea firului de păr. Părul fin, sau ondulat și rebel sunt tipurile care de cele mai multe ori sunt cel mai greu de disciplinat. Spray-ul pentru Pieptănare ușoară din gama Viorica Vie a fost creat anume pentru această problemă – pentru a ușura pieptănarea, preveni ruperea și formarea nodurilor. Pulverizat pe păr, acesta va transforma pieptănatul și coafatul într-o procedură confortabilă, fără senzații neplăcute. Iar avantajul este că nu necesită clătire.

Vârfurile uscate au nevoie de hidratare

Pe finalul sezonului cald e normal să ai părul uscat, lipsit de strălucire și cu vârfurile „în vânt”. E semn că părul tău are un deficit de proteine și este de obicei deshidratat. Proteinele și nutrienții dintr-o mască cu gălbenuș de ou și ulei de cocos îi vor reda strălucirea și elasticitatea. Uleiul de cocos oferă strălucire, iar gălbenușul de ou repară și hrănește firele de păr. Amestecă un gălbenuș de ou cu două linguri cu ulei de cocos topit. Poți adăuga și o lingură cu miere pentru a amplifica efectul hidratant. Aplică masca pe părul umed sau uscat și acoperă cu o cască pentru duș și un prosop. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și apoi spală-te pe cap.

Alimentele benefice pentru păr

Nu uita de felul în care te alimentezi influențează semnificativ calitatea tenului și a părului tău. Este important să ai parte de un somn odihnitor, de cel puțin 7 ore pe noapte, pentru o creștere mai rapidă a părului. Acest obicei îmbunătățește circulația sângelui în organism și stimulează activitatea foliculilor de păr. Dacă ții deja o dietă echilibrată și sănătoasă, nu ar trebui să mai ai nevoie de suplimente alimentare. Dar, dacă ai nevoie de o mână de ajutor, există o mulțime de opțiuni. Suplimentele din proteine sunt nemaipomenite, deoarece părul este făcut dintr-o proteină numită cheratină. De asemenea, orice supliment care conține biotină, omega 3, vitamina D și vitmaina B este benefic pentru creșterea părului.