Îngrijirea părului diferă în funcţie de nevoile fiecărei texturi şi de sezon. În timpul verii, ai nevoie de produse hidratante, cu protecţie UV, în timp ce iarna, ai nevoie de ingrediente care să combată căderea şi îngrăşarea părului.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru un scalp sănătos şi ce produse  ar fi bine sa  foloseşti vara vs. iarna.

„Părul are nevoie de o îngrijire mai speciala iarna, tocmai de aceea este necesar să se facă o diagnoză în sezonul rece. În funcţie de acest lucru, alegem şamponul, masca şi un al treilea produs care să îmbunătăţească starea de sănătate a părului”, spune Antoaneta Stoican, membru în echipa creativă de top hair stylisti Wella Prfessionals România

Îngrijirea părului vara vs. iarna

„Pentru un păr sănătos si suplu sunt indicate măştile puternice cu rol de hidratare şi folosirea cheratinei lichide, pentru a grăbi procesul de însănătoşire al firului de păr. Vara sunt potrivite produsele leave-in: uleiuri şi loţiuni cu protecţie UV. Toamna, în schimb, ne confruntăm cu probleme de îngrăşare şi cădere, iar atunci produsele se schimbă. Dacă vara folosim produse de hrănire şi hidratante, toamna se schimbă rutina de îngrijire a părului. Trebuie să începem să folosim produse antifrizz, anticădere şi produse împotriva îngrăşării scalpului.”

Ce ingrediente foloseşti pentru îngrijirea părului iarna?

Antoaneta Stoican este de părere că: „ingredientele care hidratează părul sunt uleiul de migdale, untul de shea, extractul de roibos şi nu în ultimul rând uleiul de argan. ”

Balsam sau mască – o alegere inteligentă în funcţie de sezon

„Când ne spălăm nu avem nevoie şi de balsam şi de mască. Punem balsam când părul este mediu spre scurt, fără prea mari probleme şi mască atunci când lungimea părului depăşeşte umerii, este uscat şi are nevoie de mai multă hidratare.”

Răreşti spălatul pe cap în sezonul rece?

În sezonul rece, ai tendinţa să te speli mai rar pe cap, mai ales din cauza temperaturilor scăzute de afară. Antoaneta Stoican spune că părul ar trebui spălat în funcţie de nevoile lui: „Chiar dacă este mai frig afară, nu trebuie să renunţăm sau să schimbăm rutina de îngrijire a părului! Părul se spală o data pe săptămână dacă este uscat, de două ori când este normal şi de trei ori dacă scalpul este unul gras, iar părul este uleios.”

Trebuie sa fii atentă atunci când usuci părul, pentru a nu-l agresa. Evită stergerea rapidă şi apăsată cu prosopul şi evita să duci uscătorul foarte aproape de scalp.

SURSA

Distribuie articolul: