Astăzi, 13 aprilie, primarul mun. Chișinău a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea Mișcarea Alternativă Națională va participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care va fi organizată pe 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Conform președintelui partidului MAN, Ion Ceban, în programul politic al partidului este menționat că integrarea europeană a Republicii Moldova trebuie să de vină idee națională.

„MAN va propune semnarea unui pact similar celui de la Snagov. Am primit o scrisoare de la Cancelaria de Stat și cu titlu gratuit vom oferi tot suportul ce ţine de capacităţile noastre, atât pe partea de infrastructură cât şi pe partea de logistică. MAN a declarat că pledează pentru vectorul european şi va susţine inițiativele în acest scop. Contează abordarea şi rezultatele”, a declarat Ion Ceban în cadrul conferinței de presă.

Fostul coleg de partid al lui Ion Ceban, Igor Dodon, consideră că organizarea adunării de către Maia Sandu e un PR politic. Acesta o acuză pe președintă că aceasta va cheltui banii statului pentru organizarea evenimentului.

„Desfășurarea unui asemenea eveniment, când nu există bani pentru pensii, salarii, alocarea ulterioară a compensațiilor – aceasta este adevărata față a Maiei Sandu și „grija” ei față de cetățeni.
Sprijinul în favoarea vectorului de integrare europeană pe care ea dorește să-l demonstreze în ajunul vizitei în țara noastră a unui șir de lideri europeni – va fi artificial. Dacă își dorește cu adevărat să cunoască părerea oamenilor, să organizeze un referendum pe acest subiect, și atunci va deveni clar care este sprijinul real.
Astfel de evenimente deja a organizat Filat în 2014, după care de la bănci s-a furat miliardul. Vom vedea cu ce se va finaliza noua încercare.”
Președinta Maia Sandu a anunțat că pe 21 mai 2023 va convoca Adunarea Națională „Moldova Europeană” și i-a rugat pe cetățenii Republicii Moldova să vină în PMAN pentru a-și manifesta sprijinul pentru integrarea europeană.

Distribuie articolul: