Parcul „Alunelul” din capitală prinde viață după realizarea unor lucrări de reconstrucție. Ion Ceban, primarul Chișinăului, a menționat pe canalul său de Telegram că a fost finalizat havuzul muzical, care a devenit o atracție pentru locuitori și nu doar. 

Zona de odihnă va căpăta o altă imagine, de acum înainte ea va fi o zonă muzicală. Pe tot teritoriul sunt instalate boxe, prin intermediul cărora vor răsuna diverse melodii.

„Havuzul este unic de acest tip, este realizat din două cercuri care formează un pod de apă pe care vizitatorii pot trece.
Pentru siguranța facilității și prevenirea incidentelor care implică vandalizarea, în parc va fi instalat sistem de supraveghere video”, menționează Ion Ceban pe canalul său.

Proiectul de reabilitare a spațiului parcului public „Alunelul” prevede și instalarea iluminării decorative nocturne, precum și a unui sistem de irigații, echiparea unui teatru de vară, terenuri pentru copii și piste pentru biciclete.

A doua etapă de reconstrucție a Parcului Alunelul, care a început pe 15 iulie, este finanțată de Primăria Sectorului 6 a municipiului București împreună cu Municipiul Chișinău.

Sursă: Telegram