Mexicanul Omar Ortiz folosește corpul uman ca element principal în munca sa. Picturile lui hiper realiste sunt surprinzător de rafinate, la fel cum îi stăpânește tonul luminii și pielii. Cele mai multe dintre picturile sale sunt pe pânze mari, iar multe dintre ele își înșeală picturile pentru fotografii reale.

El ocaso de la voluntad – óleo sobre lino – 140 x 180 cm – 2017

A post shared by Omar Ortiz Artista (@omar_ortiz_artista) on

Sa născut în 1977 în Guadalajara, Jalisco, Mexic, unde mai trăiește până în prezent. Cele mai multe dintre lucrările sale, care au fost clasificate ca fiind minimaliste, se fac în ulei, deși are experiență cu pasteluri, cărbune, acuarelă, acrilice și aerografiere.

Omar descrie lucrarea sa spunând: “De când am început să pictez, am încercat întotdeauna să reprezint lucrurile cât de reale pot. Uneori reușesc și altele pe care nu le am, dar este un fapt că este foarte dificil pentru mine să fac altfel. Îmi place provocarea reproducerii tonurilor pielii și a nuanțelor sub lumină naturală, în special în condiții luminoase. Îmi place simplitatea în piesele mele, deoarece cred că excesele ne fac mai săraci decît bogați “.

This painting has a special personal meaning I hope it transmits emotions

A post shared by Omar Ortiz Artista (@omar_ortiz_artista) on

Vezi și: 16 de tablouri rupte din realitate!

"India" óleo sobre lino 140 x 180 cm 2016

A post shared by Omar Ortiz Artista (@omar_ortiz_artista) on

Sursa: pondly.com

Distribuie articolul: