Când eram copil, des rămâneam fără curent electric. Mă întristam căci voiam să mă uit la desene sau să ascult muzică. Acum la maturitate, parcă îmi e dor de acele clipe. Era liniște și mă culcam la orele rezonabile. Am realizat cât de dependenți suntem de tehnologie. Avem nevoie de câteva ore de respiro pentru noi și pentru planetă.  Când consumăm energie electrică contribuim la poluare. Dar uităm de poluarea psihică. Suntem invadați de informație, mereu cu ochii în telefon sau laptop, uităm să ne bucurăm de lucrurile din jurul nostru. Uneori, avem nevoie de întuneric pentru a petrece timp cu familia, a-i suna pe cei dragi și a face lucrurile care ne plac.

1. Ieși la plimbare

Munca ne ține lipiți de laptop sau computer și uităm să ne mișcăm. Modul sedentar ne dăunează săntății. Ajută-ți corpul și ieși la o plimbare. Mersul pe jos e suficient pentru a avea un corp sănătos. Nu e necesar să faci yoga sau să mergi la sala de fitness, de care oricum nu ai timp.

2. Citește o carte

Vă veți întreba cum poți citi fără lumină? Prefer cărțile electronice și citesc folosind tableta. Însă, tableta trebuie încărcată. Kindle-ul e salvarea. Dacă citești mult, recomand să-ți cumperi un ebook reader. Bateria acestuia ține mult și poți citi chiar pe întuneric.

3. Petrece timp cu cei dragi

Nu ai nevoie de curent pentru a vorbi cu membrii familiei. Suntem atât de prinși în rutina zilnică, încât, uneori, nu avemt timp să comunicăm. O ceașcă de ceai și o discuție interesantă e un mod perfect de a combate plictiseala atunci când nu putem folosi dispozitivele electronice.

4. Dormi

Somnul e foarte important. Un film sau un serial nu ne lasă să dormim 8 ore. Știți că multe boli apar din cauza lipsei de somn? Nu ai curent electric, atunci e motivul de care ai nevoie ca să te culci și să te odihnești.

5. Meditează

Meditația e cea mai ușoară metodă de a avea grijă de sănătatea psihică. Această activitate ne ajută să combatem anxietatea și gândurile rele. Vrei să fii calm în timp ce nu ai electricitate? Atunci meditează.

6. Gătește

Ai văzut o rețetă care ți-a plăcut? E timpul să îți pui în valoare abilitățile culinare. Poți găsi  multe rețete care se gătesc rapid și în funcție de ce ai în frigider și ce dispozitive folosești.

7. Fă curățenie

În casa ta e dezordine? Profită că nu ai electricitate și pune-ți lucrurile la loc. Poți șterge praful, oglinzile, spăla vasele. Uneori, nu avem timp să păstrăm curățenia. Atunci când nu ai electricitate, ai imboldul necesar de a face casa ta să strălucească.

8. Orice altă activitate care îți face plăcere

E timpul să-ți aduci aminte de hobby-ul tău. Poate îți place să scrii și voiai să începi a-ți nota gândurile în jurnal. E momentul să o faci. Sau poate îți place să croșetezi sau să desenezi. Indiferent de activitatea preferată, lipsa curentului te poate inspira și îți poate trezi pasiunea. Dacă ai nevoie de lumină, poți folosi lumânări. Astfel, îți creezi o atmosferă romantică și plăcută.

Distribuie articolul: