Copiii care au fugit din Ucraina după începerea războiului au fost vizitați de Papa Francisc. Minorii sunt internați într-un spital din Roma. 

19 copii refugiați din Ucraina care sunt internați la Spitalul de Copii „Bambino Gesu” din Roma au fost vizitați sâmbătă după-amiază de Papa Francisc. Cei mici primesc tratament pentru boli precum cancer, afecțiuni neurologice, precum și pentru răni grave din cauza exploziilor. 

Copiii internați au fugit din Ucraina în primele zile de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie. 

„Papa s-a oprit în camere și i-a vizitat pe toți micuții prezenți, înainte de a se întoarce la Vatican”, a declarat directorul de presă al Vaticanului, conform catholicnewsagency

Potrivit Vaticanului, spitalul a tratat 50 de copii ucraineni de la începutul războiului. În repetate rânduri, Papa Francisc a făcut apel la încetarea războiului din Ucraina. Într-un mesaj adresat vineri la o adunare a reprezentanților catolici europeni, Suveranul Pontif a denunțat „abuzul de putere” din Ucraina și a spus că ucrainenii au fost atacați în „identitatea, istoria și tradiția” lor și își „apără pământul”. 

La începutul acestei săptămâni, Papa Francisc s-a rugat înaintea audienței sale generale pentru „toți copiii care trăiesc sub bombe, care văd acest război teribil, care nu au mâncare, care trebuie să fugă, părăsind acasă totul”.

„Doamne Isuse, uită-te la acești copii, ei sunt victimele mândriei noastre, a adulților. Doamne Isuse, binecuvântează acești copii și protejează-i. Împreună ne rugăm Maicii Domnului să-i protejeze”, a spus Papa Francisc.

Potrivit Vaticanului, în jur de 1,5 milioane de copii au părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Sursa video: VOA News

Sursa: catholicnewsagency.com

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: