Papa Francisc a fost emoționat până la lacrimi în timp ce a menționat suferința ucrainenilor în timpul unei rugăciuni rostite cu ocazia Zilei Neprihănirii Concepției. Pontiful a fost cuprins de emoție și incapabil să vorbească timp de 30 de secunde după ce a cerut pace pentru poporul ucrainean, care luptă împotriva agresiunii Rusiei de peste nouă luni, anunță Euronews.

,,Fecioara Neprihănită, astăzi aș fi vrut să îți aduc mulțumirile poporului ucrainean [pentru pace]”, a spus el, în timp ce vocea îi tremura.

Mulțimea, inclusiv primarul orașului, Roberto Gualtieri, care stătea lângă Papă, a aplaudat atunci au observant că Papa Francisc nu mai  poate vorbi și l-au văzut plângând.

Pontiful a reușit în cele din urmă să continue:

În schimb, încă o dată trebuie să-ți transmit rugămințile copiilor, ale bătrânilor, ale taților și mamelor, ale tinerilor din acel pământ martir, care suferă atât de mult.

Papa — care a menționat Ucraina în aproape toate aparițiile sale publice și a adoptat o poziție din ce în ce mai critică față de Moscova — a comentat în continuare conflictul atunci când a vorbit cu un jurnalist la eveniment.

Da. [Războiul din Ucraina] este o suferință enormă, enormă. O înfrângere pentru umanitate.

La scurt timp după intervenția sa, Roma și-a aprins luminile emblematice de Crăciun pe Via del Corso, artera principală a orașului, care includea și o pledoarie pentru pace, aparent destinată Ucrainei.

Sursa: Yahoo.com

„Nu există mântuire în război: o, pace, cu toții te implorăm”, spunea uriașul mesaj, citându-l pe vechiul poet roman Virgil.

 

Distribuie articolul: