Vrei să-i răsfeți pe cei dragi și nu mai știi ce să le mai gătești? Îți propunem să prepari pâine umplută cu cașcaval, șuncă și muuult pătrunjel. Este crocantă, pufoasă și bogată în arome și gust.

Ingrediente:

  • 1 pâine rotundă (400 g)
  • 1-2 linguri unt
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • ½ linguriţă sare
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 g şuncă sau salam
  • 150 g caşcaval

Preparare:

Topeşti untul, îl laşi la răcorit şi îl amesteci cu sarea, pătrunjelul tocat şi usturoiul zdrobit. Crestezi pâinea la supra­faţă, pe lung şi pe lat, astfel încât să obţii mici pătrăţele. Ungi bine pâinea la suprafaţă şi în interior cu untul topit. Tai fâşii subţiri şunca (sau salamul) şi dai prin răzătoare caşcavalul. Umpli pâinea, având grijă să ai atât caşcaval, cât şi şuncă, în toate rândurile. O pui într­o tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, până se topeşte caşcavalul şi se rumeneşte uşor pâinea.

Sursa: Clickpentrufemei.ro