În fiecare weekend la noi se schimbă doar destinația prin țară, nu și gașca de prieteni! #NeamPornit la Pădurea Domnească, dis de dimineață, cu niște nori negri și semne vizibile de ploaie. Fiind deja pe drum, ne-am resemnat cu timpul de afară și ne-am concentrat asupra drumului.

Poveste, nu alta la nordul Moldovei! Traseul plin cu pin de o parte, și cu nuci de altă parte! Lacuri multe, pline cu stuf și păsări de un alb imaculat. Traversând peste 100 km, soarele ne-a ieșit în cale și am înțeles că urma să avem o zi faină!

Pădurea Domneasă

Pădurea Domnească am gasit-o ușor, fiind amplasate indicatoare la margine la drum. La poarta masivă și bătrână, ne aștepta angajatul Moldsilva care a avut grijă să ne dea instrucțiuni cum să ne comportăm pe teritoriul rezervației.

Pădurea Domneasă

Cei mai căutați la intrarea în rezervație au fost zimbrii. În total, la Pădurea Domnească sunt 7 zimbri: 3 masculi și 4 femele. Pentru 2 femele, care sunt cele mai tinere este un spațiu aparte, îngrădit pe teritoriul rezervației de 30 ha. Într-un ocol separat de ceilalți semeni ai săi, am găsit zimbrul (mascul) odihnindu-se. Are 15 ani și 1500 kg , fiind că este tare agresiv, are locul său aparte în rezervație.

Pădurea Domneasă

Privelistea de pe teritoriu te lasă fără grai: flori, fluturi, copaci și trilurile păsărilor se combină armonios unele cu celelalte.
La rezervație este un segment de pădure cu denumirea Stejari Seculari. Sunt stejari care au vârsta cuprinsă între 100 și 300 de ani! Cu niște tulpini mari, care 4 oameni le curprind cu brațele larg deschise. La umbra copacilor am găsit câteva foișoare, perfecte pentru a trage o gură de aer proaspăt. Am hoinărit prin pădure câteva ore bune, ne-am minunat de frumusețea care o avem pe teritoriul țării și am savurat din plin foșnetul liniștit al copacilor.

Text și imagini: Cristina Tocan Photography