Temerile scepticilor au fost confirmate! Avertizările, de la sfârșitul lunii februarie, potrivit cărora următorul Oscar nu va avea loc s-au adeverit. Se pare că pandemia a avut un impact semnificativ asupra tuturor domeniilor, inclusiv asupra industriei divertismentului.

„Academy of Motion Picture Arts and Sciences” a anunțat că cea de-a 93-a ceremonie de înmânare a premiilor Oscar nu v-a mai avea loc în februarie 2020, dar la data de 21 aprilie 2021. Anterior au mai existat presupuneri potrivit cărora grandiosul eveniment ar putea fi contramandat, dar acum decizia este una oficială și irevocabilă.

„Timp de mai bine de un secol filmele au avut un rol decisiv în a face omul să se simtă mai confortabil, să-l inspire și să-l distreze chiar și în cele mai întunecate timpuri. Cu siguranță asta s-a întâmplat și în acest an. Speranța noastră, în decizia de a extinde perioada de eligibilitate și contramandarea datei de înmânare a premiilor, este de a oferi flexibilitatea producătorilor de film să finalizeze și să lanseze filmele lor fără a fi penalizați pentru ceva dincolo de controlul cuiva”, au declarat președintele Academiei, David Rubin și CEO-ul Dawn Hudson, scrie variety.com.

De data aceasta a fost extins și termenul pentru selectarea candidaților la premii, aceștia vor fi selectați până pe 28 februarie, iar lista de candidați va fi anunțată cel mai probabil abia pe 15 martie.