S-a născut pe data de 10 august 1960, în orașul Málaga din Spania. Deși este cunoscut cu numele Antonio Banderas, numele său complet este José Antonio Domínguez Banderas. Este actor, regizor, producător, dansator și cântăreț spaniol, care a jucat în filme foarte cunoscute precum Asasini, Evita, Interviu cu un vampir, Philadelphia, Masca lui Zorro, A fost odată în Mexic, Să dansați bine și seria Shrek. La începutul lunii august curent, a fost publicat un interviu cu actorul spaniol, cunoscut la nivel mondial, pe site-ul vanitas.elconfidencial.com.

Antonio Banderas, la prezentarea galei de solidaritate „Starlite” (Gtrei)

Cum v-ați sărbătorit ziua de naștere?

Acasă, aici, în Málaga. Când ai această vârstă, cel mai bine este să o sărbătorești în liniște cu prietenii și familia.

Vă deranjează vârsta?

Adevărul este că nu încă. Cred că îmi oferă ceva ce nu aveam: o anumită liniște sufletească și, mai presus de toate, o claritate a ideilor bazate pe ceea ce știu să fac, și ce fac.

Banderas cu Valeria Mazza și Sandra García-Sanjuan la o conferința de presă din această vară (Gtres)

Cum ați rezuma acest an?

Am multe proiecte pe care urmează să le duc la îndeplinire după doi ani groaznici, fără să știu ce am putea face și fără a putea controla nimic. Și ceea ce îmi spune vârsta este că este loc doar pentru adevăr.

Ați scris pe contul dvs. de Instagram că vreți să faceți „ocolul soarelui” la 62 de ani. Ați plecat din orașul Málaga acum 23 de ani pentru a vă îndeplini visele…

Sunt multe pe care le-am împlinit și mai am încă câteva. Soho a fost visul meu și iată-l. Toate artele spectacolului vor fi implicate aici, în Málaga, și vom continua să creștem. Când mergem la Madrid menționez că mergem în provincie.

V-ați întors la Málaga după ce ați locuit în Statele Unite, la Londra…

Da, și îmi plătesc impozitele în Spania. De aici mă mut oriunde trebuie să lucrez. Acesta este pământul meu, unde am fost fericit și încă sunt. Ele sunt rădăcinile mele.

În sondaje, Nadal și dvs. sunteți personajele cele mai iubite și respectate.

Trebuie să știi și să procesezi aceasta. Totul se schimbă cu o viteză impresionantă. Prefer să fiu foarte precaut cu acele iubiri care, pe de altă parte, sunt reciproce. Orice detaliu, orice greșeală, orice minciună… E foarte greu să scapi de ele. Gary Grant a zis că a spune o infamie este ca și cum ai arunca o pernă plină cu pene într-o zi cu vânt. Când se întâmplă asta, rămâi cu un stigmat. Prefer să fiu pe al treilea loc. A fi în prima linie este foarte dificil.

Cum a fost experiența de a lucra cu fiica dvs., Stella?

Primul lucru bun e să o ai aproape. Cred mult în opinia ei. Este o femeie cu multă personalitate și are o părere foarte clară despre lucruri și lumea divertismentului. Așa a fost crescută.

MADRID, SPANIA – 25 NOIEMBRIE: Antonio Banderas și Stella del Carmen Banderas participă la premiile Vanity Fair 2019 la Teatrul Regal pe 25 noiembrie 2019 în Madrid, Spania. (Fotografia de Carlos Alvarez/Getty Images)De la cine are mai multe, de la Melanie sau dvs.?

Este un amestec, chiar și la nivel fizic. Mă văd reflectat în ea.

Sunteți superstitios?

Când am prezentat în premieră viața regelui Eduard al II-lea al Angliei, la teatrul María Guerrero din Madrid, în 1983, am plecat cu o cămașă galbenă. Și am făcut-o în cunoștință de cauză. Însoțitorii au vrut să mă omoare. Galbenul în teatru este interzis, însă piesa a fost un succes.

Anul acesta, fratele dvs. a câștigat Copa del Rey navigând la Palma. S-a declarat monarhist.

Eu sunt democrat. Și acesta este partidul meu politic: ceea ce decid cetățenii țării mele. Monarhia, contrar a ceea ce spun mulți oameni, a fost votată într-o Constituție din anul ’78.

Cum va arată iarna viitoare? Prognozele guvernului nu sunt bune…

Ei bine, va trebui să suportăm. Practic, companiile mele nu sunt create pentru profit, ci pentru a crea locuri de muncă. Sunt non-profit. Ceea ce vom încerca să facem este să pierdem mai puțin.

Cum ați depășit criza provocată de pandemie pentru contribuțiile fundațiilor voastre, Lágrimas y favors și Niños en Alegría?

Au suferit scăderi. Aveam rezerve și au fost contribuții și în afara galelor. Astfel, a fost posibil să continuăm să furnizăm fonduri pentru ajutor, deși nu am avut de ales, decât să reducem sumele donate. Acum ne revenim. Și este aceeași poveste în toată lumea.