Adoră tot ce este frumos, iar naturalețea este legea ei numărul unu. Marina Fulga este o tânără specialistă în cosmetologie și estetică - domenii în care s-a școlit atât la noi cât și peste hotare. Visa de mică să aibă propriul salon de frumusețe, iar la cererea clientelor, s-a specializat ca și estetician. Este mereu în pas cu noile tehnologii și inovațiile în cosmetologie și poate spune sigur femeilor - până să decidă a face o procedură sau a încerca un produs au nevoie neapărat de sfatul unui specialist.

Tehnologiile avansează foarte rapid în acest domeniu, iar tendința pe zi ce trece este pentru proceduri cât mai non-invazive și cu efecte imediate sau foarte rapide. În fiecare sezon există o serie de proceduri care pot fi efectuate: de la o curățare simplă, până la un peeling sau oxigenare – proceduri care vor asigura luminozitate și vitalitate tenului. Le recomand femeilor să aibă grijă nu doar de fața lor, ci și de restul corpului.

Spre exemplu, procedura de electrostimulare este una foarte veche, are peste 70 de ani și îi mai putem spune „sport pe dormite”. Există persoane care nu pot merge la sport, pentru că sănătatea nu le permite să facă efort fizic. Această procedură nu este periculoasă și are efecte miraculoase – nu pot spune că sunt imediate, însă din câteva proceduri putem observa deja efectele.

marina fulga 2

Procedurile de corecție sau injectare, parte din estetica medicală, sunt tot mai solicitate. Ele trebuie făcute exclusiv de medici, cu studii superioare, deoarece mâna unui profesionist își va spune cuvântul. Orice femeie care vrea să își injecteze ceva sau să corecteze ceva are nevoie de o pregătire psihologică adecvată. Ea este informată despre toate riscurile și reacțiile adverse: alergii grave, deformarea organului supus și chiar la șoc anafilactic.

Și bărbații calcă pragul cosmetologului deseori în ultima vreme. Apelează cel mai des la mezoterapie – procedura de întinerire. Avantajul lor este că ei văd efectele imediate – asta datorită faptului că ei nu prea folosesc cosmeticele de îngrijire. Fața unei femei, obișnuită cu creme și farduri înainte de 20 de ani chiar, mult mai greu va reacționa la orice procedură. Există însă acel inconvenient de a fi catalogați cumva sau înțeleși greșit, iată de ce cred că e bine să facem zile dedicate doar bărbaților în fiecare salon, măcar o dată la 2 săptămâni.

Începând cu vârsta de 25 de ani, sunt tipuri de ten care necesită o îngrijire corectă, săptămânală sau lunară cu mezo-terapie și aici repet, asta nu va dăuna tenului dacă este făcut de un specialist. Se efectuează o bio-revitalizare, vitamine pentru ten – este un tratament natural de hrănire a pielii. Expunerea la soare deshidratează foarte mult pielea și chiar e necesară o așa procedură.

interviu cu marina fulga

În sezonul cald, dar și pe tot parcursul anului, trebuie să avem grijă de loțiunea tonică folosită. Toată gama de produse trebuie să fie de la același producător. În loc de cremă puteți folosi serum sau uleiuri naturale pe care le puteți utiliza acasă și nu costă mii de lei. Crema în sezonul cald trebuie să fie cu factor de protecție – până la 25 de ani mai mic, după 30-35 mai ridicat. Soarele nu lasă doar pete pigmentare, dar și efecte nedorite pe termen lung.

Fiecărei doamne, fiecărui bărbat îi recomand să meargă la specialist pentru a determina tipul lui de ten și abia după, un specialist bun îi va putea propune produsele adecvate. Produsele profesionale pot fi folosite și de la 16 ani, dacă vârsta biologică este cea care ne cere asta.

Nu trebuie să ne temem de acidul hialuronic – este o substanță naturală care hrănește și menține colagenul, nu lasă tenul să se deshidrateze. El diminuează ridurile mici și e ok să folosim acid hialuronic. Totul este individual. Cremele pentru diferite vârste sunt anume pentru vârsta indicată pe cutie – odată folosite, tenul nostru nu va mai reacționa la creme conform vârstei noastre. Va trebui mereu să ridicăm nivelul lor.

Orice ten și organism reacționează individual. Un ten sănătos poate fi curățat și o dată la două luni, sunt însă tenuri problematice, care necesită multă atenție din partea specialistului. Loțiunea, serum, cremă, scrub, peeling, mască – pe toate le putem avea acasă. Dincolo de terapii și produse, recomand tuturor pacienților multă apă. Organismul nostru conține 80% apă, deci trebuie maxim hidratat. Alimentația incorectă iese imediat pe față, așa că aveți grijă ce mâncați.

Foto: captură video