Ți-ai imaginat vreodată un oraș fără străzi, mașini și emisii de carbon? Uite că acesta poate fi un oraș al viitorului. Potrivit dailymail.co.uk, Arabia Saudită începe construcția orașului său ecologic de 500 de miliarde de dolari, care se va deosebi de restul localităților. Nu va avea nici străzi și nici mașini.

Neom va fi un oraș unic în lume. Arabia Saudită a început deja lucrările, iar viitorii locuitori se vor putea muta deja în anul 2025.

Conform sursei evidențiate orașul care nu va avea nici străzi, nici mașini, va fi alimentat cu energie 100% curată. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a anunțat planurile pentru „The Line” încă din ianuarie. „The Line” este doar prima parte a proiectului. Deci, va fi o serie lungă de 105 mile de zone urbane de-a lungul unei „coloane vertebrale” centrale. Prințul Mohammed, promite că nicio călătorie nu va fi mai lungă de 20 de minute, iar restaurantele, școlile, magazinele și oricare altă destinație vor fi la doar cinci minute de mers pe jos.

Potrivit greenmatters.com orașul va avea o abordare nemaivăzută până acum a urbanizării. Cartirele și parcurile, toate vor fi integrate cu peisaj natural al regiunii.

Buldozerele deja au început să sape pământul și să facă tuneluri prin munți pentru a instala cele trei straturi ale orașului liniar: o regiune de suprafață pentru pietoni, plus două straturi subterane pentru transport și infrastructură.

Arabia Saudită va investi între 100 şi 200 de miliarde de dolari în „The Line”, care se estimează că va genera 380.000 de noi locuri de muncă şi va creşte PIB-ul Arabiei Saudite cu aproximativ 48 de miliarde de dolari până în 2030.

Conform businessinsider.com oficialii din Arabia Saudită descriu orașul drept „cel mai ambițios proiect din lume”. Acesta se va baza pe ferme eoliene, energie solară, şi tehnologie de ultimă oră, care transformă apa în oxigen şi hidrogen pentru combustibil.

Distribuie articolul: