Chiar dacă forțele ruse au comis adevărate atrocități pe acest teritoriu, datorită localnicilor rămași în viață, orașul Bucha poate să revină la normalitate. 

Astfel, zeci de ucraineni au mers la biserica din localitate pentru a asculta slujba de Înviere și a sfinți bucatele de Paști. Potrivit replicamedia, slujba de Paște a avut loc în Biserica Sfântului „Apostol Andrei”.

 La 8 aprilie, în localitatea Bucha din regiunea Kiev a început exhumarea cadavrelor din gropile comune, în vederea identificării și stabilirii cauzelor exacte ale deceselor, a anunțat prin intermediul paginii de Facebook procurora generală a Ucrainei, Irina Venediktova, care a precizat că într-o groapă de lângă biserica din localitate au fost depistate aproximativ 67 de cadavre.

În orașul eliberat Bucha, lângă Kiev, au fost identificați 163 de localnici care au fost uciși de invadatorii ruși – aceasta este aproximativ jumătate din cadavrele găsite pe străzi. Despre aceasta a anunțat primarul Bucha, Anatolii Fedoruk, într-un interviu acordat pentru „Vocea Americii”, conform UNIAN.

În Bucha au fost găsiți zeci de morți cu mâinile legate, primarul orașului declarând că Bucha era „împânzită cu cadavre”. Oamenii, a spus primarul, au fost împușcați în ceafă. În satul Motîjin, au fost găsite cadavre într-o groapă comună. Pe marginea uneia dintre autostrăzile din regiunea Kiev, fotojurnaliştii au văzut trupurile unor femei goale. Forțele ruse au încercat să le ardă.

Sursa: replica.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: