Duminică, 14 iunie, ora 12:00, ONLINE la FITS, ai parte de CERERE ÎN CĂSĂTORIE de Anton P.Cehov. O producție a Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău, în regia lui Alexandru Grecu, vă va bucura în regim online. În acest an Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu se va desfășura în perioada 12 – 21 iunie, într-o ediție specială ONLINE cu tema PUTEREA DE A CREDE.

DISTRUBUȚIA la CERERE ÎN CĂSĂTORIE de Anton P.Cehov:

Stepan Stepanovici Ciubucov / Viorel CORNESCU
Natalia Stepanovna / Natalia CARAMAN
Ivan Vasilievici Lomov / Eugen MATCOVSCHI
Elena Ivanovna Popova / Ludmila GHEORGHITA
Grigorii Stepanovici Smirnov / Ion GROSU
Luca / Valeriu TURCANU

MESAJUL COMPANIEI

„În orice om o lume își face încercare”, spunea marele Eminescu. Astăzi însăși această lume, inclusiv lumea noastră, a teatrului e pusă la grea încercare. Suntem privați de contactul viu, direct cu publicul, cu colegii de breaslă și confrații noștri de pretutindeni. Însă izolarea nu înseamnă o lipsă totală de comunicare. Din fericire, mediul online ne oferă posibilități extinse pentru continuarea activității noastre culturale, a creării unor noi valori artistice. Tocmai acum, poate mai mult decât oricând, avem nevoie de farmecul şi de frumuseţea spectacolelor de teatru, o festivalurilor desfășurate fie și online, pentru a ne certifica performanțele scenice. Arta teatrală reprezintă „frumosul care va salva lumea!” Sandu Grecu, director artistic al Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”

Despre spectacol

Spectacolul are la bază două dintre piesele într-un act ale marelui dramaturg rus Anton P. Cehov: „Ursul” şi „Cerere în căsătorie”. Regizorul Sandu Grecu a structurat această lucrare scenică de o asemenea manieră încât cele două piese formează un tot întreg, converg spre aceeaşi idee artistică, se completează şi se îmbogăţesc reciproc. Scenografia spectacolului delimitează spaţiile scenice în care se derulează în paralel, alternativ, acţiunea celor două subiecte cehoviene. Prezentate in plan comparativ, cele două tandemuri – Natalia Stepanovna cu Ivan Vasilievici Lomov, pe deoparte, şi Elena Ivanovna Popova cu „ursul” Grigori Stepanovici Smirnov, de cealaltă parte, creează o suită de scene groteşti, însă nelipsite şi de un anume filon liric, propriu operei cehoviene. Jocul actoricesc este dezinvolt, spumos, un pic şarjat, cu multe efecte umoristice care provoacă adeseori rasul degajat al publicului.
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză, Durata 1h 25min
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este considerat cel de-al treilea cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, după cele de la Edinburgh şi Avignon. FITS este evenimentul care a pus România prin Sibiu pe harta europeană a destinaţiilor de turism cultural.
Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul nopţii pentru spectatorii de pe alte fusuri orare, de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole: Asia, America de Nord, America de Sud, Australia şi Europa.