În sfârșit ne putem bucura că verdeţurile de sezon sunt peste tot în această perioadă. Aceastea sunt pline de vitamine şi aromă, aşa că vă îndemnăm să le folosiți cât mai mult! Atăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de Tortilla.

Ingrediente:

  • 300 g piept de pui dezosat
  • 2 cartofi medii, fierţi în coajă
  • 6 ouă
  • 2 ardei graşi
  • 2 legături ceapă verde
  • 50 g lapte
  • 100 g brânză telemea
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură leurdă
  • ulei, pentru prăjit

Preparare:

Într-o tigaie încinsă, turnați puţin ulei şi căliți ceapa verde tocată timp de 1 minut. Adăugați ardeii tăiaţi feliuţe şi mai sotați un minut, apoi închideți focul. Puneți pieptul de pui la fiert în apă. După ce pieptul de pui a fiert şi s-a răcit, tăiați-l cubuleţe. Într-un castron, bateți ouăle cu laptele. Adăugați pieptul de pui, cartofii descojiţi şi tăiaţi cubuleţe, brânza rasă şi amestecul de ceapă cu ardei.

Spălați bine şi tocați mărarul şi leurda, apoi adăugați-le în compoziţie.

Asezoneați cu sare şi piper, după gust, şi turnați amestecul într-o tavă rotundă de copt. Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, pentru 20-30 de minute.

Poftă bună!

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Salată caldă de paste cu broccoli, pui și parmezan