„Good Morning! Everest is waiting for you! Wake up Baby!”. Așa sună alarma Olgăi în fiecare dimineață pe parcursul ultimului an. Călătorind în întreaga lume, Olga Țăpordei a realizat că este pregătită și că își dorește să cucerească cel mai înalt vârf din lume – Everest. Astfel, ea va deveni prima femeie din Republica Moldova care face asta.

„E provocator, tare! Mai ales faptul că, voi fi prima Femeie care va duce drapelul Republicii Moldova pe vârful lumii și asta mă face mult mai responsabilă.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Olga Tapordei (@tapordei)

Așa cum pentru a îndeplini acest vis are nevoie de o sumă mare de bani, iar apropiații și comunitatea ei își doreau să o ajute, Olga a decis să creeze o colecție de vinuri. Așa s-a născut „Limitless With Olga Țăpordei”. Iar pe fiecare sticlă, Olga a ținut neapărat să lase și un mesaj de la ea:

„Fiecare picătură din acest vin este cupajul visului, curajului și mândriei de neam, care duce drapelul Republicii Moldova în bătaia vântului pe vârful Everest.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Olga Tapordei (@tapordei)

„Ideea de fapt aparține soțului meu, când vorbeam despre Everest, ne-am gândit că ar fi frumos să realizăm acest vis, iar pentru că gașca noastră este o iubitoare de vinuri. De fapt, vinul nu este altceva decât o modalitatea de a uni oamenii, de ai destăinui la o vorbă bună într-o seară frumoasă de vară. Atunci am realizat că ar fi un lucru frumos pentru mine dar și cu o valoare națională. Așa am realizat că vinul „Limitless With Olga Țăpordei” va fi un motiv de a ne întâlni cu cei dragi și de a sărbători împreună”, a spus Olga pentru revista EA.md.

La scurt timp după lansarea vinului, la care au participat toți prietenii Olgăi, vinul a început să se cumpere foarte rapid. Până la acest moment, au plecat în lume 245 de sticle, iar rămase sunt încă 755 sticle de vin. Italia, Germania, S.U.A., Portugalia și alte țări sunt destinațiile din care amicii și-au dorit să o susțină pe Olga.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Olga Tapordei (@tapordei)

„Nu m-am așteptat la atâta susținere. La noi nu prea e dezvoltată cultura alpinismului, dar spre mirarea mea, multă lume cunoaște ce e asta, ba mai mult, chiar sunt interesați. Sincer, asta este atât plăcut încât mă încarcă emoțional foarte mult. Îmi accentuează că noi tot putem, totul depinde de noi. Cineva mi-a spus că de ce nu cer ajutor de la stat, nu cer fiindcă noi suntem statul, iar eu sunt înconjurată de oameni frumoși care sunt gată să mă susțină”, susține Olga Țăpordei.

Până la începutul aventurii au mai rămas trei zile, iar Olga profită de acest timp și Olga livrează personal vinurile, astfel mulțumindu-le celor care o susțin.

Autoare: Daniela Arapan, stagiară