Sunt cinci ani de când s-a dedicat trup și suflet unui hobby frumos: stofele, sticla, lemnul și piatra au devenit pânzele ei de pictat. Cum reușește și ce o inspiră pe Olga Osipova să creeze mici opere de artă cu ajutorul pensulelor și a culorilor.

Olga a îndrăgit pictura de mic copil, dar numai când a ajuns la maturitate a înțeles că această pasiune înseamnă mult mai mult pentru ea. „Am absolvit facultatea Tehnologie și Menagement în alimentația publică, UTM. După care am mai frecventat un curs, de această dată de Design Interior, unde am învățat și pictura mai detaliat. Atunci am început să descopăr tot mai multă dragoste de a picta. Încercam totul – creionul, acuarela, guașă, acrilul, uleiul”

„Prima lucrare a fost cea care a făcut adevărata schimbare: „Prima mea lucrare pe pânză o țin ca pe un talisman”

„Cu timpul am început să experemintez pe mai multe suprafețe. Voiam ceva neobișnuit și unicat. Am pictat pe sticlă o graviduță la care, în zona burticii, se introduce poza de la USG, pe care am făcut-o cadou prietenei mele. Am postat pe pagina mea și au început să se adune comenzile.

Au urmat experimente nou cu texturi, vopsele și dimensiuni: „Apoi, iarăși voiam ceva nou și am încercat lemnul cu culori acrilice, guașă, tempera. Aici era un pic mai complicat, deoarece suprafața necesită o pregătire mai minuțioasă înainte de a fi pictată. Am învățat și mai învăț multe lucruri din rețelele sociale”, ne dezvăluie meșterița.

„Lemnul este dragostea mea cea mare. Sunt multe lucrări pictate pe lemn – tocătoare pentru bucătărie, magneți personalizați, panouri, bijuterii.”

„Ulterior am creat o pagină pe Facebook și acolo postez imagini cu toate lucrările mele. Participarea la târguri de tip YARD SALE mi-a adus iarăși multă inspirație. Mi-a venit ideia de a picta globuri pentru brad, apoi mărțișoare pe lemn, apoi obiecte decorative pentru Paști”, mai dezvăluie Olga.

Nu doar cei de pe loc se bucură de măiestria pictoriței: „Multe dintre lucrările mele au ajuns în diferite țări precum Russia, America, Italia, Grecia, Portugalia, Spania, Franța, Israel… Anul acesta în timpul pandemiei, am mai încercat mai multe tehnici noi și suprafețe diferite cum ar fi pictura pe stofă, basorelief din argilă cu pictură, pictură pe feliuțe din lemn”

„Acest hobby al meu a devenit, în timp, o mică afacere de suflet, pe care cu timpul doresc să o dezvolt într-o afacere mai mare”, încheie Olga Osipova.

Foto: Arhiva Personală