Femeile pot întoarce munții și să atingă stelele pentru un scop și o pasiune. Asta demonstrează și designera Olga Blanc, creatoarea brandului O’Blanc. Este convinsă că succesul vine doar atunci când ești îndrăgostit de ceea ce faci, iar banii sunt un rezultat al muncii depuse. Această femeie reușește să rămână ferm cu picioarele pe pământ, să muncească zile și nopți pentru visele ei și chiar dacă ai putea spune că și-a atins scopurile. O’Blanc a devenit recunoscut la nivel mondial, iar rochiile ei sunt îmbrăcate de personalități notorii.  

Urmăriți o nouă ediție „Nota de Plată”, proiect marca Agora.md, un altfel de interviu cu Olga Blanc, femeia creată dintr-o combinație frumoasă între putere, inteligență și feminitate.   

Chiar dacă în Moldova nu s-ar fi vândut nicio rochie niciodată, eu oricum aș fi făcut asta

Pasiunea ei pentru modă și design a apărut încă din adolescență, atunci când își crea rochiile pentru dans. Și în ciuda rezultatelor excepționale și anii petrecuți în lumea dansului, Olga Blanc a știut mereu că își va crea propriul ei atelier.

Astăzi, visul ei a luat amploare și s-a transformat într-un brand de succes, O’Blanc.

„Eu am făcut asta, pentru că doar asta îmi doream. Eu nu aveam două variante. Aveam doar una. Eu nu am vrut să fiu ca vecina Mașa. Nu am vrut să fiu jurnalistă sau altceva. Tot ceea ce știam era dansul și moda. Chiar dacă în Moldova nu s-ar fi vândut nicio rochie niciodată, eu oricum aș fi făcut asta”.

Cel care a susținut-o să își transforme pasiunea într-o afacere a fost și este bărbatul de lângă ea, un om cu experiență în business și care ar fi ținut-o de mână la fiecare pas.

„E clar că soțul meu m-a ajutat. Asta nu e un secret și nu îmi este rușine. El și acum mă ajută. Noi nu am deschis o rețea în toată lumea. Noi am făcut pași mici și am investit mereu. Să spun acum câți bani am investit în prima zi, e amuzant. Într-o zi el mi-a spus, „Dacă vrei să te ocupi cu asta în calitate de hobby, fă așa încât să fie mai ieftin. E prea scump. Dacă vrei să transformi asta într-o afacere, atunci fă un business plan”. Eu am desenat un business plan, care nu a funcționat deloc. Eu aveam 23-24 de ani. Da, prima investiție a fost amuzantă, aproximativ 3.000 – 5.000 de euro. Înțelegi că puține afaceri poți lansa cu așa investiții. Noi câștigăm bani, dar totuși eu trăiesc din banii soțului. Tot ce câștigăm, noi reinvestim”.

În America au fost vândute primele rochii OBlanc

Rochiile O’Blanc sunt vândute în nouă țări și îmbrăcate de vedete mari la nivel mondial, cum ar fi Irina Shayk, Olga Buzova, Nancy Odell. Însă, aventura nu ar fi început în Moldova, ci tocmai în America.

„Am găsit un site local unde se căutau talente în toate domeniile. Puteai filma cum citești o poezie, iar apoi să câștigi un rol la Hollywood. Companiile mari organizau concursuri. Cei care organizau „Săptămâna modei în Las Vegas” au realizat un concurs. Trebuia să expediezi trei look-uri, să scrii câteva propoziții despre tine, iar oamenii urmau să te voteze. Eu am făcut asta și am trimis prietenilor mei să mă voteze. Am câștigat. Pe 20 iunie am lansat proiectul, pe 1 august am ajuns în Las Vegas, iar pe 1 septembrie deja vindeam rochiile într-un magazin din New York”.

Eu am fost ultima persoană care a aflat că Olga Buzova a îmbrăcat rochia noastră

„Eu am fost ultima persoană care a aflat că Olga Buzova a îmbrăcat o rochie creată de noi. Eu nu s-a adresat direct la mine. Ea s-a adresat reprezentantului nostru din Moscova. Strategia noastră este să investim totul în produs și ne străduim să susținem partenerii noștri. Este dificil să ne promovăm pe alte piețe, fiind aici. Este mai ușor să susținem partenerii, iar ei să promoveze produsul și numele nostru pe piața lor locală. Ei mereu fac multe ședințe foto. Stiliștii vedetelor nu se adresează la noi, ci la ei. Noi îi ajutăm pe ei, iar ei pe noi acolo”.

Distribuie articolul: