După o iarnă lungă și capricioasă, pielea ta are nevoie de o îngrijire specială. Odată ce sezonul cald își face din ce în ce mai simțită prezența, e timpul să aduci mici schimbari în viața ta, mai precis să îți adaptezi rutina de îngrijire la un nou sezon, de data aceasta mult mai vesel și mai plăcut. Iată câteva trucuri pentru o piele perfectă.

Nu renunța la exfoliere

Exfolierea reprezintă procesul de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii și este unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a corpului. Acesta nu numai că ajută și previne multe probleme ale pielii, ci și la îmbunătățirea circulației sângelui, ceea ce, la rândul său, te va ajuta să obții o piele sănătoasă și strălucitoare la început de primăvară.

Aplică SPF zilnic pe ten

Chiar dacă soarele nu este atât de arzător precum în lunile de vară, protecția împotriva razelor UV nu trebuie să lipsească. Astfel, de fiecare dată când ieși din casă, nu uita să aplici un factor de protecție, care îți va păstra tenul departe de efectele nocive ale soarelui.

Menține-ți tenul curat

Un ten curat, fără impurități reprezintă cheia către o piele cu aspect proaspăt și vitalizat. Demachiază-te zilnic, atât dimineața, cât și seara, iar din când în când este recomandat să apelezi la un tratament profesional care să acționeze în profunzime, rezultând un ten luminos și radiant.

Apelează la masaj

Masajul, pe lângâ efectul de relaxare pe care ți-l oferă, reprezintă o metodă foarte eficientă de a-ți menține atât corpul, cât și tenul într-o formă excelentă. Fie că alegi un masaj anticelulitic pentru corp care să îți sculpteze trupul la timp pentru noul sezon, fie un masaj facial special pentru revitalizare, ambele variante te vor ajuta să ai o condiție fizică și un aspect impecabil la început de primăvară.

Hidratează-te

Hidratează-te atât pe exterior, cât și pe interior. Chiar dacă vremea s-a încălzit nu înseamnă că pielea nu are nevoie în continuare de hidratare. Nu renunța la loțiunile hidratante sau chiar la tratamentele profesionale special concepute pentru această problemă. Elasticitatea pielii trebuie menținută permanent indiferent de anotimp. De asemenea, o hidratare corespunzătoare începe din interior. Nu uita să bei cel puțin 6 pahare de apă în fiecare zi și renunță la alimentele care provoacă deshidratare precum alcoolul și cafeaua.

Sursa

 

 

Distribuie articolul: