Orice femeie își dorește să aibă o pedichiură impecabilă, dar multe dintre noi nu avem suficient timp pentru a merge lunar la salon, dar acesta nu este un motiv ca să nu avem o pedichiură îngrijită. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli. 

Înmoaie picioarele în apă

Umple un lighean cu apă caldă, până îți ajunge la nivelul gleznelor. Ai grija ce temperatură are apa – dacă este prea fierbinte, îți va usca pielea picioarelor.

Picioarele noastre sunt afectate încălțămintea care ne strânge constant degetele și călcâiele, care nu lasă pielea să respire. Începe prin a folosi o piatră ponce, pentru a îndepărta pielea îngroșată și bătăturile. Apoi, folosește un scrub special, în găsești în orice magazin cu produse de îngrjire, sau prepară-ți singură unul din zaț de cafea amestecat cu puțin ulei de măsline.

 Uunghii curate și tăiate

Unghiile curate și sterilizate sunt un must pentru a evita apariția unor ciuperci nedorite. Astfel, curăță bine cu spirt ustensilele pe care le folosești pentru pedichiură. După ce picioarele tale s-au uscat, taie-ți unghiile. Rotunjește-le a evita unghiile crescute în carne. Nu îți tăia cuticulele (au rolul de a-ți proteja unghiile), ci împinge-le ușor cu un bețișor.

 Colorează-ți unghiile

Acum esti gata pentru a începe să îți dai unghiile cu ojă. Poți folosi separatoare pentru unghii, dar, dacă nu ai, folosește șervețele răsucite. Asigură-te că unghiile tale sunt bine curățate înainte de a aplica primul strat de ojă.

Aplică o cremă

Așteaptă până când oja s-a uscat complet, apoi aplică o cremă hidratantă sau ulei de cocos și masează-ți picioarele.

Citește și: 9 trucuri pentru o manichiură și pedichiură perfectă, care să reziste (Foto)

Distribuie articolul: