Tu știi care sunt tradițiile și obiceiurile din această zi? Uite că în acest material vom descoperi istoria din 1 Aprilie.  

Ipoteza acceptată susţine că originea zilei de 1 aprilie are strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian în Franţa, anul 1582. În vechiul calendar, ziua Anului Nou era sărbătorită pe data de 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. 

După schimbarea calendarului gregorian, în 1582, în timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut iniţial probleme de a se obişnui cu sărbătorirea noului an la 1 ianuarie. Cei care sărbătoreau Anul Nou la 1 aprilie au fost numiţi „nebuni de aprilie”. Pe măsura trecerii timpului, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoţite adeseori de cadouri hazlii.

Înainte de apariţia Zilei Păcălelilor au existat festivalul roman Hilaria, care se ţinea pe 25 martie, sau, în perioada medievală, Festinul Proştilor, marcat pe 28 decembrie.

Marcată mai întâi în Europa, Ziua Păcălelilor a emigrat peste Ocean şi apoi pe tot globul.

Citește și: Astăzi ești pus pe șotii? Iată ce PĂCĂLELI să ții minte de 1 Aprilie

„April Fools Day”

Există chiar şi un film cu tema 1 aprilie – April Fools Day. Pelicula a debutat în 1996. Un grup de studenţi petrece weekend-ul care include Ziua Păcălelilor pe o insulă. Ei devin victime a unui ucigaș. 

Pentru locuitorii întregii lumi, data de 1 aprilie este una încărcată de semnificații. De Ziua Păcălelilor, oamenii își dau silința să le facă apropiaților cele mai bune farse. În afară de asta, există numeroase obiceiuri și superstiții de care să se țină cont.

Ce NU trebuie să faci pe 1 aprilie ca să nu ai ghinion

Anual, în calendar este marcată data de 1 aprilie, cunoscută și drept Ziua Păcălelilor. Toată lumea încearcă să păcălească pe toată lumea, iar tradiția spune că nu trebuie să te superi.

Se spune că cei care nu vor accepta glumele de 1 aprilie cu zâmbetul pe buze, vor fi urmăriți în tot restul anului de ghinion.

O altă superstiție este aceea că bărbații care sunt păcăliți de o femeie frumoasă, trebuie să o ia pe aceasta de soție. Totuși, dacă vor să respecte obiceiul până la capăt, sub nicio formă nu trebuie să-și programeze nunta de Ziua Păcălelilor. În caz contrar, trebuie să se aștepte la un mariaj nefericit.

De asemenea, persoanele care nu pun la cale o farsă în această zi, tot anul vor fi ținta glumelor și a farselor celorlalți.

Totodată, glumele nu trebuie făcute după ora 12:00, ci doar dimineața. Păcălelile făcute după ora prânzului îi vor aduce celui care le-a pus în scenă 12 luni fără noroc. 

Tu crezi în ziua de 1 Aprilie ca fiind ziua Păcălelilor?

Sursa: fanatik.ro 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: