Oamenii iubesc să aibă grijă atât de ei, cât și de cei din jurul lor. Astfel, noi în mod constant auzim despre ce ar trebui făcut și ce nu. Totuși, nu tot ce se spune este adevărat, pentru că trebuie să recunoaștem, există în lume multe stereotipuri. 

Astfel, mai mulți cred că unele lucruri sunt adevărate. De aceea, în acest material vom vorbi despre câteva obiceiuri, care probabil tu le socoți sănătoase.

Eviți să mergi la toaleta publică

Microbii de obicei mor aproape imediat după ce persoana iese pe ușă din cabină. Plus la toate, pielea este un protector eficient și ucigaș al tuturor microbilor. Singura excepție sunt cazuri când te rănești. Dacă picioarele tale sau șezutul tău are tăieturi, atunci în toaleta publică într-adevăr fii mult mai atent. 

 Nu mănânci pâine

Foto: savoriurbane.com

În general, acest lucru este la modă în ultimul timp. Se spune că pâine îngrășă și te face balonat. Totuși, acest lucru se întâmplă doar în cazul în care exagerezi. Da, într-adevăr oamenii suferă de balonare, flatulență și alte probleme asociate cu intestine, însă nu din cauza pâinii. 

Bei suc de fructe 

Foto: csid.ro

Sucul din fructe și legume proaspete – ce ar putea fi mai sănătos? Totuși, să nu uităm că atunci când se stoarce sucul din fructe dispare rodul tuturor fibrelor, însă anume acesta este ingredientul cheie care dă sănătate, stare de spirit bună și o senzație de sațietate. Dacă îți cumperi suc în cutii de carton, atunci e și mai rău, acolo găsești mai mult zahăr decât vitamine, iar rezultatul este acesta: o senzație accentuată de foame, frecvențe modificări ale dispoziției, oboseală cronică și pierderea masei musculare.

Te bazezi doar pe produsele fără grăsimi

Foto: odoras.md

S-a constatat că persoanele care preferă produse cu conținut redus de grăsimi, suferă de cancer și boli de inimă. Plus la toate, alimentele cu conținut scăzut de grăsime nu te ajută să pierzi din greutate. Absența în dieta de grăsimi sănătoase te face letargic, somnoros, iritabil și nu doar. 

Eviți produsele din cuptorul cu microunde

Foto: sanoteca.md

Cu siguranță ai auzit și tu că un cuptor cu microunde distruge nutrienți. Din fericire, acest lucru este un nonsens. Cuptorul de microunde utilizează energia valurilor pentru a face molecule alimentare să oscileze mai repede și, astfel, crește energia sub formă de căldură. Da, această abordare descompune substanțele nutritive, dar acest lucru se datorează procesului de încălzire în sine, la microunde sau la gaz, este practic același lucru. Cu toate acestea, există dovezi că cuptorul cu microunde „curat“ este un mod eficient de a încălzi alimentele.

Pentru tine aceste obiceiuri sunt sănătoase sau totuși, le consideri și tu sterotipuri?

Distribuie articolul: