Micuțul Beniamin, copilul din orașul Hîncești care a fost găsit mort în toaleta din curtea casei, ar fi căzut acolo singur. Cel puțin asta susțin oamenii legii, după investigațiile făcute la domiciliul copilului. Alexei Grosu, șef-adjunct al INSP, băiețelul ar fi alunecat acolo, fiind încălțat în ciupicii surorii mai mari. Astfel, dosarul deschis anterior pentru răpire va fi clasat, iar un alt dosar penal, cel mai probabil, nu va fi deschis întrucât pe trupul copilului nu au fost depistat urme de moarte violentă. 

„Veceul este din ciment. Frații mai mari își făceau temele online, respectiv nu au auzit nimic. Mama ne-a spus că era la muncă, adulții lipseau de acasă. Din start s-a făcut doar examinare vizuală, deoarece părinții au spus că băiețelul a fost răpit. Astăzi au fost făcute cercetări criminalistice și a fost găsit cadavrul. În toate trei zile poliția a verificat și toaleta și casa. Inițial părinții au comunicat despre răpirea persoanei. Au apărut chiar piste că s-ar fi auzit strigăte în pădure, că ar fi fost servit cu cireșe în stradă. Până la urmă aceste versiuni nu s-au adeverit”, a declarat Grosu.

Potrivit oamenilor legii, gaura toaletei era destul de mare, iar cadavrul a putut fi depistat doar după ce construcția a fost dărâmată și examinată minuțios.

El era încălțat în șlapii surorii, care îi erau mari. S-a așezat pe veceu și cu ușurință ar fi alunecat”,  spun oamenii legii, citați de AGORA.

AGORA amintește că, Beniamin, băiețelul de șase ani din Hîncești, care a dispărut pe 26 mai, a fost găsit, însă stins din viață.

Copilul a dispărut la 26 mai. Zeci de polițiști și voluntari s-au mobilizat pentru a continua căutările. Poliția de Frontieră susține că băiatul nu a fost scos din țară.

Primăria Hîncești oferă 10 mii de lei persoanelor care vin cu informații relevante pe acest caz. Iar primarul orașului, Alexandru Botnari, promite o recompensă de 300 de mii de lei pentru informațiile care vor ajuta la găsirea copilului. Condiția este ca băiatul să fie viu și nevătămat.

Poză simbol