Vești bune pentru cei cărora le place să servească un pahar de vin cu un cașcaval bun. Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Iowa au ajuns la concluzia că vinul și cașcavalul îmbunătățesc performanța mentală, contribuind la prevenirea bolii Alzheimer și a declinului cognitiv legat de vârstă.

Ca parte a studiului, oamenii de știință au studiat regimul și abilitățile cognitive ale a aproape 1,8 mii de persoane cu vârste cuprinse între 46 și 77 de ani, studiindu-le timp de 10 ani, din 2006 până în 2016. Participanții la studiu le-au spus oamenilor de știință în detaliu despre regimul lor și, de asemenea, au susținut testul de inteligență mobilă de trei ori.

Oamenii de știință au descoperit că cel mai bun mod de a reduce riscul de demență este să trăiești un stil de viață sănătos și să consumi alimente care cresc nivelul proteinelor, cum ar fi cașcavalul și vinul (în special roșu). Consumul săptămânal de miel poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra cunoașterii, dacă alte tipuri de carne roșie sunt eliminate din regim. Consumul excesiv de sare s-a dovedit a fi dăunător pentru cei cu risc de Alzheimer.

Cercetătorii au subliniat faptul că predispoziția genetică influențează în mare măsură tendința de afectare cognitivă, dar un regim corectă și sănătos poate preveni declinul cognitiv la bătrânețe.

Sursă: glamour.ru