Printre rafturile pline cu medicamente ambalate frumos în cutii colorate, cu inscripții citețe și prospecte împăturite în patru, o pereche de ochi ușor obosiți se plimbă agale. Nu caută ceva anume, vor doar să se asigure că totul este în ordine. De când farmacia i-a devenit o a doua casă, Cristina Eleva, a decis să-și zidească aici toată priceperea pentru a se reinventa și a deveni, în fiecare zi, o versiune din ce în ce mai bună. Acum cinci ani, și-a început cariera la Farmacia „Felicia”, iar între timp a învățat nu doar să-și depășească limitele ci și să consolideze o echipă care va munci cot la cot pentru același scop – mulțumirea clienților care le pășesc pragul. 

Odată cu declararea stării de urgență în țară, farmaciștii s-au pomenit în prima linie de luptă. La fel ca și toți colegii săi, Cristina Eleva a schimbat halatul alb și scrobit pe combinezonul de protecție. În ultimii doi ani, este farmacistă-diriginte la Soroca, iar asta înseamnă că poartă pe umeri nu doar responsabilitatea pentru propria persoană, ci și pentru siguranța echipei cu care lucrează.

„Se spune un om poate să fie un element foarte important într-o echipă, dar un om nu poate face singur o echipă. Cu toții știm că lucrul cu oamenii nu este ușor. Mai ales în această perioadă grea pentru toți, mai ales atunci când echipa este formată din oameni puternici, diferiți, cu viziuni proprii și cu puncte de vedere bine definite. Când stresul ne înconjoară din toate părțile, conflictele pot apărea de după orice colț. Și e normal să fie așa. Totuși, am înțeles în timp că, indiferent de situație, trebuie să știm să ne ascultăm și să comunicăm. Pentru mine e important fiecare membru al echipei  pe care o conduc și știu că doar împreună putem să ne  atingem obiectivele propuse”, explică Cristina Eleva.

Fiecare zi este o provocare, dar și o șansă pentru noi realizări.

Astfel, în timp, oamenii din echipa de la farmacie i-au devenit prieteni. Îi ascultă, încearcă să-i înțeleagă și își asumă situațiile de conflict care apar, inevitabil. Este convinsă că cel mai puternic as din mâneca oricărui manager bun este echipa cu care lucrează.

 

„Una dintre cheile importante ale succesului meu este familia, iar la „Felicia” eu mă simt în sânul familiei.”

Nu neagă că sunt multe momente în care simte presiunea deciziilor pe care urmează să le ia. Mai ales în ultimele săptămâni, când fiecare clipă de interacțiune cu clienții reprezintă un risc. Totuși, niciunul dintre aceste gânduri nu a făcut-o vreodată să-și dorească să renunțe la meserie. Spune cu încredere că dacă ar porni de la zero, tot pe acest drum ar merge.

„Cum poate fi altfel când simt că asta e chemarea sufletului, menirea mea pe pământ?”, se întreabă Cristina Eleva.

Drumul spre lumea medicinei a început cu mult înaintea deciziei de a deveni farmacistă. Medicamentele, termenii uzuali și mirosul de curat și de siguranță i se asociează cu copilăria, cu viața fără griji și cu …. mama. Anume de la mama sa, Cristina Eleva a învățat poate cea mai importantă calitate a unui farmacist bun – grija față de oameni și dragostea pentru lucrul bine făcut.

„De mică am auzit termeni medicali. O admiram de fiecare dată pe mama pentru felul în care își trata pacienții. Cred că acest exemplu sub ochii căruia am crescut m-a motivat să merg pe același drum, să aleg aceeași profesie nobilă și atât de utilă pentru societate”, spune Cristina Eleva.

Cristina Eleva a știut dintotdeauna că locul de muncă trebuie să-i ofere atât confortul emoțional, ce-i este indispensabil pentru a funcționa, cât și motivația constantă pe care o folosește în calitate de catalizator spre realizarea scopurilor.

„Am înțeles mai bine ca niciodată că am făcut alegerea corectă atunci când am ajuns în colectivul în care lucrez. Atmosfera este atât de plăcută, încât la muncă mă simt ca acasă, iar pacienții – mulțumiți de felul în care sunt deserviți mă fac să mă simt utilă și fericită”.

Deși nu folosește cuvinte mari și nici nu se declară o patriotă înrăită, Cristina nutrește o iubire profundă pentru țara în care s-a născut. Pentru că este mai degrabă omul faptelor decât al vorbelor, a decis să-și valideze această dragoste rămânând acasă, muncind acasă și respectând locurile de acasă:

„Mă mândresc cu țara noastră. Am ferma convingere că aici se nasc și cresc oameni unici. N-am avut niciodată gânduri de plecare pentru că îmi place să mă simt utilă în această societate. Poate peste hotare salariile sunt mai motivante, însă nimic nu se compară cu luxul de a petrece serile alături de oamenii apropiați sufletului, aici, acasă”.

Când toate obligațiunile de la muncă sunt îndeplinite, luminile de la birou stinse și ușile închise, Cristina Eleva renunță la combinezonul de protecție, își scoate masca, își dezinfectează mâinile și se transformă în mamă și soție iubitoare. Când ajunge acasă, după încă o zi grea, își dă seama că familia frumoasă pe care a construit-o alături de soțul său rămâne a fi cea mai mare realizare a vieții sale.

„Am învățat să caut fericirea în lucrurile mici. Îmi e destul să-mi știu familia sănătoasă, să-mi văd zilnic colegii înțelegători și talentați, să le apreciez susținerea și să știu că, indiferent de situație, puterea spirituală pe care o găsesc la farmacia Felicia mă va propulsa înainte”, spune farmacista de la Soroca.

A mai trecut o zi în care și-a zidit toată priceperea în activitatea de la muncă, s-a reinventat și a devenit o versiune mai bună decât cea de ieri.  Constată cu recunoștință că în cei cinci ani de activitate a învățat-o nu doar să-și depășească limitele ci și să atingă cel mai înalt țel al unui farmacist dedicat – mulțumirea clienților care le pășesc pragul…

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: