În plină pandemie, o familie numeroasă din satul Sadova, raionul Călăraşi, a rămas pe drumuri în urma unui incendiu. „Cei șapte membri ai familiei Tertiuc au nevoie de susţinerea noastră”, ne spune echipa de voluntari YOUNG DIACONIA, care şi-a propus să adune o sumă modestă de cel puţin 3000 lei, pentru a procura familiei un cuptor, ca să-şi asigure mesele zilnice.

Tinerii voluntari i-au cunoscut pe copii familiei Tertiuc: Tudor (14 ani), Nicolae (11 ani), Victor (7 ani), Gheorghiță (4 ani) și respectiv Sandu (5 luni). Iată cum și-au propus aceștia să-i ajute.

„De data aceasta venim cu un îndemn către voi: să ne oferiți o mână de ajutor. Fiind voluntari la taberele de vară, anul trecut am petrecut o săptămână în satul Sadova, unde am cunoscut o mulțime de copii, dar ne-am și atașat de o familie. E vorba de 4 băieți, care acum mai au un frate de 5 luni, și a căror casă a ars de curând. Băieții uneori lipseau câte o zi de la tabără și veneau cu lacrimi, cerându-și scuze că nu au fost, pentru că, deși au vrut enorm, erau nevoiți să meargă cu tatăl la păscut animale. Aveau o  stare socială nu foarte favorabilă, dar erau mulțumiți de ce aveau. Acum flăcările le-au luat totul… și bucuria le-au luat-o… Noi ne-am propus să facem tot posibilul pentru a ajuta această familie, pentru că i-am cunoscut personal și pentru că: împreună putem crea o lume mai bună”, ne spun voluntarii Young Diaconia.

Emilia Vorobiov este voluntară în cadrul echipei YOUNG DIACONIA și, pentru a-i ajuta pe semenii ei, vă propune să procurați picturile sale la preț liber. Suma adunată din vânzarea tablourilor va fi donată familei nevoiaşe. Numărul de contact 060157088 este al Emiliei Vorobiov. Persoanele care nu sunt indiferente şi vor să ajute familia, pot dona după posibilitate.

La fel, dacă doriți să contribuiți prin donații de haine, jucării, lucruri de mâna a doua, produse alimentare neperisabile, apelați la coordonatorii de voluntari a DIACONIEI:
069024825 – Natalia
060572659 – Faustina