Cu inimile îndurerate și lacrimi în ochi, familia Șova traversează o încercare de neimaginat. Micuța Mirella, puiul lor perfect sănătos la naștere, s-a confruntat cu o dramă care i-a schimbat viața și pe a celor dragi. Data de 16 mai 2023 a devenit o zi care i-a marcat pentru totdeauna.

Totul a început atunci când Mirella s-a simțit extrem de rău, iar părinții săi au apelat la ajutorul unei ambulanțe. După o serie de investigații și consultații medicale, familia a primit vestea cumplită că nu se știe dacă micuța Mirella va supraviețui. Cu inima îndurerată, au fost transferați de la Spitalul Lomonosov la Institutul Mamei și a Copilului, unde primeau puține garanții că viața copilului lor de doar un an și jumătate putea fi salvată.

Mirella se confrunta cu un sindrom nemilos, numit Sindromul Hemolitico-Uremic, care i-a blocat funcțiile rinichilor, i-a afectat inima și alte organe. Însă, în ciuda tuturor obstacolelor și cu ajutorul medicilor devotați, Mirella a reușit să depășească pericolul și să își recapete starea de sănătate.

Familia Șova a luat decizia de a călători în Germania, la Spitalul pediatric pentru copii din Erlangen, sperând la cele mai bune tratamente pentru Mirella. Din păcate, experiența lor acolo a fost una marcată de incompetența și indiferența medicilor, iar costurile financiare au devenit copleșitoare. S-au văzut forțați să se întoarcă în țara lor, Moldova, cu speranța găsirii unei soluții pentru salvarea vieții Mirellei.

Au urmat luni de luptă, proceduri de hemodializă și tratamente, iar familia a reușit să restabilească urinarea micuței lor. Cu toate acestea, o altă infecție intestinală (klepsiella) a adus suferință și disperare, iar Mirella a fost supusă dializei aproape în fiecare zi. Cu multe semne de întrebare și fără răspunsuri clare din partea medicilor, familia Șova a fost sfătuită să călătorească în străinătate pentru investigații și tratamente adecvate.

După o căutare îndelungată, au găsit speranța în Spitalul pediatric pentru copii Azienda Ospedale-Università din Padova, Italia. Medicii de acolo sunt dispuși să ajute, dar costurile acestor tratamente sunt copleșitoare pentru familia tânără. După aproape 6 luni de cheltuieli masive, resursele lor financiare au fost epuizate.

Familia Șova, care este compusă din părinți tineri cu doi copii mici, a depășit multe greutăți până acum fără să ceară ajutor. Cu toate acestea, situația actuală este de o gravitate extremă din punct de vedere financiar, iar timpul este esențial. Starea Mirellei nu poate aștepta până când vor obține resursele necesare pentru tratamentul medical în Italia.

Cu toată umilința și disperarea, familia Șova apelează la bunătatea oamenilor, cerând ajutorul sub orice formă posibilă. Fie că este vorba de o donație sau de distribuirea acestei povesti, orice gest de solidaritate este apreciat din inimă. Ei speră că Dumnezeu va vedea bunătatea celor care le întind o mână de ajutor și că povestea lor va avea în cele din urmă un final fericit.

Dacă doriți să contribuiți la șansa la viață a Mirellei Șova, puteți face o donație prin intermediul următoarelor opțiuni:

📍SMS cu textul 227 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei
📍(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei
📎Paypal: [email protected] – Mirella Șova
📍 B͟a͟n͟c͟a͟r͟e͟
MDL
Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity
Codul băncii: AGRNMD2X
Cod Fiscal: 1021620005849
IBAN Lei: MD22AG000000022514454458
IBAN USD: MD54AG000000022514454464
IBAN EUR: MD81AG000000022514454463
Adăugați în comentariile plății: pentru Mirella Șova.

 

Distribuie articolul: