Puține sunt fetele care se pot lăuda cu o podoabă capilară ca cea a Alinei Crai. Ea a fost dintotdeauna fata cu părul lung, des și frumos. Și, așa cum știm cât de multe fete și-ar dori să să afle în ipostaza Alinei, ne-am gândit să facem un interviu în care să o mai descoasem de secrete. Ce măști folosește, cât de des își reîmprospătează tunsoarea și care e rutina ei de îngrijire. Hai să vedem ce ne spune Alina.

Alina, să ai o astfel de podoabă capilară e un mare noroc, dar și un efort considerabil! Cum ți-a reușit să-l crești atât de frumos? 

„De când mă știu sunt o norocoasă în acest sens. În timp ce unele visau la un păr lung, eu, mă bucuram de el din fragedă copilărie. Atunci nu înțelegeam cât de tare înfrumusețează femeia, astăzi însă mulțumesc celei care mulți ani la rând, a fost responsabilă de creșterea lui, și anume mamei. 

Cu părul meu am trăit o întreagă poveste. Prima tunsoare, primul balayage, primele bucle. Nu ne-am înțeles totdeauna, am avut și încercări.

În timp ce pentru unii era etalon al frumuseții feminine, pentru mine o rutină insuportabilă. Până la 19 ani părul îmi era până la genunchi, aproximativ 140 cm. Îl purtam doar în coc sau împletit, alte coafuri nu cunoșteam, și asta îmi trezea un disconfort extraordinar. Mama nu cunoștea că voiam să fiu ca toate, neînțelegând că toate voiau să fie ca mine. 

Eu nu mă puteam isprăvi cu el, pot spune că era al doilea copil al mamei. Ea își dorea să am păr lung, așa că își asuma responsabilitatea pentru el. Mulți ani la rând părul meu era clătit în romaniță, de aceea cred că și până în prezent este atât de puternic.

Pe urmă s-a întâmplat minunea. 🙂 Mi-am tuns părul până la coapse, și de atunci încerc să păstrez această lungime, în pofida tuturor ispitelor și tendințelor din lumea frumuseții.

Veșnica întrebare: cât de des ne spălăm pe cap? Unii susțin că să-ți speli părul în fiecare zi nu e bine. La tine care e rutina în acest sens? Ești norocoasa care-și poate spăla părul o dată în săptămână?

Aici e simplu. Părul trebuie purtat curat, spălat îndată ce simți că a venit timpul. Dacă părul va arăta wow, așa te vei simți și tu. Eu îl spăl în medie o dată la 2-3 zile, în dependență de cum îl port. Dacă vreau să-l mențin curat mai îndelungat, atunci încerc să-l port prins, în cosiță, coc sau coadă. Purtat liber, își pierde repede din volum și devine mai gras. Consider că intervalul de timp se alege individual, în funcție de nevoile fiecăruia. Părul meu este destul de lung și des și la uscare îmi dă mari bătăi de cap, dar și așa încerc să-l spăl la timpul potrivit, chiar dacă gândul de fiecare dată mă sperie. Tare invidiez fetele care au părul scurt, la ele procesul e mult mai scurt și plăcut. 

Produsele de styling (foeon, ondulator, placa de îndreptat părul) – le folosești sau le-ai exclus?

Cel mai des folosesc foehnul. Am prins o tehnică ușoară de a-mi îndrepta părul cu el și o fac de fiecare dată când am nevoie. Uneori folosesc ondulatorul, de cele mai multe ori când am vreun eveniment sau când mă plictisesc de părul drept. Îmi plac la nebunie fetele care sunt înzestrate cu bucle naturale, întotdeauna m-am visat fata cu bucle rebele. Noroc că astăzi femeile sunt alintate în această privință, datorită multor șiretlicuri . 

Vă spun sincer, placă nu am și nici nu voi avea vreodată. Pentru că distruge firele de păr și le usucă excesiv. Cu așa succese, îmi este de ajuns uscătorul. Noroc de spray-ul pentru protecție termică, mai diminuează din riscuri.

 Cât de des îți împrospătezi tunsoarea, ai încercat vreodată să porți părul scurt? 

La acest capitol sunt o fricoasă. Prietenii fac glume pe seama mea, atunci când spun că a venit momentul să fac o schimbare. Ei știu că schimbarea mea se rezumă la câțiva centimetri. Rămân de fiecare dată, practic la aceeași lungime și aceeași formă. Mă consider nenorocirea frizerilor, pentru că mi-e milă de orice milimetru și de fiecare dată fac panică pentru fiecare fir de păr, chiar sunt mai mult decât destule. Mare noroc de frizerița mea, care s-a obișnuit cu cerințele mele. Cu toate acestea, încerc să împrospătez firele o dată la trei luni. Așa parcă părul respiră mai bine.

Spune-ne despre trucurile minune care lucrează în cazul tău, în procesul de îngrijire a părului. Poate știi niște măști miraculoase ori niște reguli după care te conduci.

Cred că un păr minunat se datorează în primul rând geneticii. Ea determină culoarea, textura, densitatea, sau alte trăsături transmise prin materialul genetic. Ulterior, noi suntem răspunzători de îngrijirea lui. Există mai multe remedii pentru a purta de grijă părului și eu nu sunt o excepție în folosirea lor, pentru că nu mă cunosc altfel decât fata cu părul lung. 

Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora îmi alint părul:

Folosesc întotdeauna un balsam. El îmblânzește părul, îl catifelează și ușurează pieptănarea. Niciodată nu pieptăn părul când e ud, pentru că se încâlcește repede și astfel firele se rup mai repede. Înainte de a aplica uscătorul, tamponez părul bine cu un prosop, îl dau cu spray special pentru protecția termică și doar după asta recurg la procesul de uscare. 

Se mai întâmplă să-mi cadă părul, cel mai des de la stres, și atunci folosesc spray pe bază de hamei, cu efect de anti-cădere. Apropo are o mulțime de beneficii: întărește firele de păr, hrănește rădăcinile și stimulează creșterea. Folosesc unul de producție autohtonă. 

Recent am descoperit o mască pe bază de extract de ovăz. Sunt absolut încântată de ea. Hrănește intensiv părul, oferă o senzație de ușurare și îl face mătăsos.

Însă nimic nu se compară cu regula de aur, pe care am învățat-o de la mama: oțetul de mere, face minuni.  Întărește, oferă strălucire, ajută la descurcarea firelor, tratează pielea uscată a scalpului și înlătură mătreața. Cel mai verificat și cel mai sigur produs, care se găsește la îndemâna oricui. Se aplică foarte ușor. Facem un amestec de câteva linguri de oțet la câțiva litri de apă. După ce te speli pe cap, clătești părul timp de 2-3 minute, în această compoziție. Apoi clătești părul cu apă, pentru a elimina mirosul. Simplu și efectiv, dar cel mai important ieftin.

Să crești o astfel de frumusețe capilară, este mai complicat decât pare. Este nevoie de curaj, responsabilitate și multă îngrijire. Cu păr scurt sau lung, consider că frumusețea vine în primul rând, din interior”, ne-a povestit Alina.

Sursa foto: Facebook