Românca Lavinia Lazăr, care este stabilită în Germania, a luat decizia de a se căsători cu ea însăși la data care trebuia să-și unească destinul cu fostul iubit.

Atunci când crești ca femeie în lumea occidentală, ești puternic influențată de basme și de filmele de la Hollywood, spune Lavinia Lazăr. Acest lucru include și ideea că într-o zi trebuie neapărat să te căsătorești. Și acest lucru a fost important pentru ea. Cu șase luni înainte de a se căsători cu sine însăși, lumea lui Lazăr arăta încă altfel. Iubitul ei o ceruse în căsătorie.

Cuplul s-a mutat într-un apartament mai mare, se gândeau la copii, voiau să fie o familie. Dar nu a funcționat. Visul fericirii conjugale  s-a spulberat.Cei doi s-au despărțit. Lavinia povestește că a conștientizat că se poate baza doar pe sine.

M-am gândit, ok, se pare că nu mai am pe cine să mă bazez decât pe mine. Am fost pur și simplu devastată și apoi am decis că mă voi căsători oricum. Și mă voi căsători cu mine însămi.

Totul era pregătit pentru o sărbătoare demnă. Douăsprezece femei s-au reunit într-o zi frumoasă din mai. Împreună cu mireasa, au sărbătorit nunta.  Mireasa și-a spus da ei însăși. Momentul emoționant a fost urmat de lacrimi de bucurie și emoție. La final, a fost aruncat un buchet de flori. Exact ca la o nuntă clasică.

Foto: RBB 24

Lavinia Lazăr s-a căsătorit singură, sărbătorind iubirea față de sine, alături de cei mai apropiați prieteni.

„Cred că subconștientul meu a știut de ce am nevoie pentru vindecarea mea și că ar trebui să fie numai femei. Mă simțeam foarte în siguranță. Am spus da și, făcând acest lucru, m-am uitat în ochii a 12 femei și a fost mult mai greu decât am crezut. Am fost cu adevărat cuprinsă de frică. Este un angajament total cu mine. Atunci am simțit că aceasta este o muncă adevărată. Și nu doar sclipici, sclipici, șampanie.”

Lavinia Lazăr, în vârstă de 40 de ani,  a crescut în România și a ajuns la Berlin printr-o vizită de studiu. Decizia de a se căsători cu ea însăși a însemnat și o schimbare radicală în viața ei. Ea a renunțat la slujba ei  și acum lucrează în calitate de consilier pentru cupluri.

Sursa: RBB 24

Distribuie articolul: