Basarabeni din diferite colțuri ale lumii au votat intens pentru Rodica Goreea la Chic Sheets 2017 - un concurs organizat în contextul evenimentului de modă Eco Fashion Week (EFW). După zile întregi de „luptă” virtuală, creația tinerei noastre a obținut „ce este al Cezarului”.

Până pe 14 aprilie, Rodica Goreea a evoluat la competiția Chic Sheets 2017 – un produs al colaborării dintre Eco Fashion Week (EFW) și colegiul la care studiază Rodica – LaSalle College, din Vancouver. În cadrul concursului, 8 studenți și-au prezentat creațiile vestimentare, produse din materiale reciclate, având condiția să se inspire din tematica „Ce înseamnă Canada pentru tine?”

 

„Participarea mea la Eco Fashion Week are un impact important în crearea ADN-ului meu ca și designer. Pe lângă faptul că o lume întreagă îmi poate vedea lucrarea online, rochiile vor fi expuse timp de un an în Hotelul Fairmont și vor circula în toată rețeaua de hoteluri din Canada împreună cu istoriile noastre, desigur. Consider că deja am câștigat, iar dacă va fi victorie, îmi va încununa munca și sacrificiile depuse.

Rochia a fost dedicată Canadei și aniversării de 150 de ani. Am fost inspirată de istorie, de cartea „Ultimul Mohican”. Mohicanii au fost printre primele națiuni ale Canadei, un popor decent și onest, dar din cauza luptelor coloniștilor, au devenit foarte vulnerabili. Eu am creat o zeiță protectoare pentru ei – Uncas. Silueta puternică a fost inspirată de munții canadieni, iar culorile- de îmbrăcămintea băștinașilor. Am creat un caracter puternic și delicat în același timp, atât feminist, cât și feminin, elegant, inteligent, chic. Am evitat să fie super sexy, ceea ce mă și caracterizează ca designer (chiar dacă uneori este în defavoarea mea)”, ne spunea, recent, talentata moldoveancă.

 

Felicitări!!

Distribuie articolul: