Și-a oferit singură dreptul de a acoperi specializări pentru care nu avea nicio calificare, precum medicină internă și ginecologie.

Este vorba despre o femeie din România care a terminat Facultatea de Medicină fără a-și face rezidențiatul, și-a înființat, în anul 1994, propria policlinică, la parterul unui bloc dintr-un cartier din București, scrie recorder.ro. Potrivit sursei citate,  singurul aviz pe care l-a primit doctorița de la Ministerul Sănătății era pentru un cabinet de medicină generală, notează AGORA.md.

25 de ani de ani mai târziu, Florica Trandafir își continuă activitatea oferind consultații ginecologice, tratând probleme grave de sănătate cu aparate necalificate, pretinzându-se specialist în infertilitate, făcând chiuretaje și eliberând rețete fără parafă.

Mai mult, sursa citată notează că, în timp, femeia a găsit o metodă de a duce de nas autoritățile și a obținut aviz pentru ginecologie,  angajând fictiv un medic ginecolog care profesează la Iași.

Reputația clinicii deschisă de doctoriță este pusă la îndoială și de faptul că fotografii cu  Florica Trandafir nu pot fi găsite nicăieri în mediul online.

Confruntată de către jurnaliștii Recorder, Florica Trandafir  a recunoscut că nu este ginecolog și că se gândea de mai mult timp  să închidă cabinetul. Totuși, aceasta dă asigurări că la clinica ei totul este în regulă.

Sursa: AGORA