Principala cauză a unul website care se mișcă foarte încet poate sta chiar în platforma pe care este acesta găzduit. În 2017, vechiul HDD, pur și simplu nu mai face față unei lumi virtuale atât de ocupate. Știai că 40% din oameni abandonează site-urile care se încarcă în mai mult de 3 secunde? Dar că o secundă de întârziere scade cu 16% gradul de satisfacție al clientului/cititorului?

Solid State Drive (SSD) este soluția, fiind un tip nou de disc care utilizează micro-scheme pentru a stoca informații, e compact și consumă mult mai puțină energie electrică. Principalul avantaj al lui SSD este viteza sporită (cu până la 67%), astfel încât site-urile se deschid de 2-3 ori mai rapid!

Un alt avantaj este că indiferent de cantitatea de date sau de traficul site-ului, găzduirea pe SSD vă permite să atingeți viteza maximă de descărcare a site-ului, astfel încât nu vă mai apar probleme la un trafic mai mare.

E posibil să ai găzduire locală pe SSD?

În Moldova avem un furnizor de hosting care a trecut recent la utilizarea discurilor SSD în cadrul tuturor planurilor tarifare de găzduire virtuală, pentru toate serverele din Moldova – TopHost.

Astfel încât, TopHost folosește acum servere SSD, fără a mări prețurile. În același timp, toate planurile tarifare ale găzduirii virtuale vă permit să găzduiți un număr nelimitat de site-uri și căsuțe poștale.

De sărbătorile de iarna care se apropie, TopHost vine cu oferta generoasă și oferă un an de hosting pe SSD gratuit pentru fiecare client care procură orice pachet de hosting pe un an.

În comparație cu HDD-urile, în discurile de tip SSD nu există părți în mișcare, astfel încât informațiile despre citire și scriere sunt efectuate de zeci de ori mai repede. Discurile SSD enterprise cresc performanța serverelor cu până la 300% mai mult față de HDD-urile clasice.

Servere SSD vs. Servere SATA
Avantajele SSD sunt semnificative și față de SATA. 90% dintre companiile de hosting de pe piață folosesc unități SATA.

Mai jos am colectat doar câteva dintre cifre, pentru a demonstra diferența:

  • Viteza de citire / scriere

Viteza de citire liniară (secvențială):

SATA: 150-160 mb/s
SSD: 500-550 mb/s – de peste 3 ori mai rapid!

  • Viteza citirii datelor în blocuri de 512 KB:

SATA: 50-60 mb/s
SSD: 480-500 mb/s – 8-10 ori mai repede!

Aceste operațiuni corespund copierii de mici imagini, fotografii, fișiere audio și așa mai departe. Pe acest set de operațiuni, performanța discurilor SATA a scăzut de 3 ori.

Aici noua soluție – SSD-hosting depășește toate celelalte. În absența pieselor în mișcare, transmisia de date este limitată numai de viteza rețelei.

Găzduirea site-ului pe un server SSD este, cu siguranță, potrivită pentru orice afacere care își dorește o performanță mult mai mare. Cu toții știm că pe lângă experiența provocată vizitatorilor, viteza de încărcare influențează cât și poziționarea in Google.

V-ați întrebat ce discuri folosește hosting provider-ul dvs.? Poate că e momentul unei schimbări, ca în 2018 website-ul dvs. să prindă viteză cu SSD. Reamintim că începând cu data de 10 decembrie, migrarea la TopHost în perioada 10 decembrie, 2017 – 10 ianuarie, 2018, aduce 12 luni de web hosting gratuit pentru al doilea an de găzduire web.

P.

Distribuie articolul: