O întreagă campanie cu poveștile mamelor despre naștere am ținut în luna ianuarie la EA.md, intitulată #Cumamnăscut. Mămici din toată Moldova, dar și stabilite deja peste hotare ne-au povestit diverse experiențe: mai vesele și mai triste, mai tensionate și cu final fericit. Ne-am bucurat și am plâns uneori citind poveștile voastre… Tatiana Țapeș ne-a scris de data aceasta, pentru a ne povesti despre cum a născut în Republica Moldova.

Mă gândeam că visez

„De cinci ani tot ne chinuiam să concepem un copil, însă din păcate „barza nu trecea pe la noi”. După fel de fel de cercetari am ajuns la concluzia că ne va ajuta o procedură de Fertilizare InVitro. Din prima încercare a poposit și barza. Când am aflat că sunt însărcinată am crezut că e un vis și tot îl rugam pe soț să mă ciupească ca să realizez că nu visez. Au urmat cele 9 luni de așteptare.”

Am ajuns la ușa medicului

„Așa cum făcusem FIV trebuia să fiu foarte atentă la tot ce fac, chiar și cum mă mișc. Am luat decizia că am nevoie de un medic care să-mi monitorizeze sarcina foarte atent. Din discuții cu diferite mămici am înțeles unde trebuie să merg. Am ajuns sub ușa medicului recomandat. Erau o mulțime de mămici în devenire acolo… atât de multe că nu vedeam ușa medicului. Am intrat cu o mare frică, însă care mi-a dispărut imediat ce l-am văzut pe domnul Vadim Scarlat. Aveam 9 săptămâni de sarcină și la acel termen am discutat despre ce și cum urmează să fie aproape o oră.”

„Ce faci madam?”

„Și acum în gândul meu îi multumesc lui Domnul pentru că mi l-a trimis în calea mea pe acest om minunat în halat alb. Din acea zi domnul Scarlat a fost totul pentru mine: și ginecolog, și psiholog, și tată. Timpul a trecut, am ajuns aproape la termen, și medicul meu a plecat la un congres peste hotare. Dânsul m-a asigurat ca totul o să fie bine și că nu o să nasc până nu vine el. Așa și a fost. Pe 28 octombrie sună telefonul, răspund și aud vocea care m-a liniștit imediat: „Ce faci madam?” (îmi plăcea la nebunie vorba dumnealui)”, îți amintește Tatiana.

Copil perfect sănătos, eu bine – ce-i mai trebuie unei mame?
„Am răsuflat ușurată, aflând că este pe loc și uimindu-mă de câtă grijă are omul ăsta. Numai am rasuflat ușurată și a început veselia, parcă la comandă a fost. Fuga bagajul și pe aici e drumul. A început chinul cel mai mare, insa domnul Scarlat o secunda nu s-a mișcat de lângă mine. Din păcate au apărut careva complicații și domnul medic a acționat imediat. S-a făcut cezariana, sincer să vă zic, eu nu am înțeles nimic și m-am trezit când deja eram cu copilul pe burtă – totul s-a produs atât de repede și maxim profesionist. Copil perfect sanatos, eu perfect sănătoasă, datorita domnului Vadim Scarlat – ce-i mai trebuie unei mame? Sunt acum cea mai fericita mamică, copilul are un anișor. Mândră că omul în halat alb pe nume Vadim Scarlat a fost medicul meu la naștere”, ne-a mai spus mămica emoționată.