Picturile pe pereți în diferite orașe ale lumii au devenit celebre pe timp de carantină. Mai mulți artiști din Sankt-Petersburg, au realizat și ei câteva graffiti, doar că acestea sunt vizibile exclusiv pe Google Maps. Tematica picturilor? Cu siguranță coronavirus. Cine a putut intui că și graffiti virtual poate fi atât de frumos?

Sursă: twizz.ru

Proiectul uimitor „Genesis 2020” a fost creat de artiștii din Sankt-Petersburg din grupul de artă „Yav”. Acesta reprezintă 9 picturi murale care există în realitatea virtuală pe panoramele clădirilor reale din Sankt-Petersburg.

Sursă: twizz.ru

Artiștii precizează că, pentru a capta aceste panorame, nu au cutreierat orașul în mod intenționat. Toate fotografiile au fost făcute de ei înșiși sau de prietenii lor, în timp ce făceau cumpărături sau chiar aruncau gunoiul.

Sursă: twizz.ru

De asemenea, artiștii ne îndeamnă să nu ieșim din case fără un motiv important, pentru a nu cauza creșterea ratei de îmbolnăviri.

Sursă: twizz.ru

În cadrul acestui proiect, autorii au apelat la picturile artiștilor ruși și le-au regândit, ținând cont de realitățile moderne și coronavirus.

Sursă: twizz.ru

„Cu toții ne dorim cu adevărat să ne plimbăm, dar să fim în viață și sănătoși este întotdeauna mai bine decât invers. Mergeți prin lumea virtuală în Google Maps. Faceți plimbări, privind străzile și panoramele. Nu puteți vedea noile noastre lucrări în realitate, ele există doar în spațiul virtual al hărților Google și al Google Earth”, scriu autorii proiectului.

Pentru a ușura procesul de căutare, artiștii au creat, de asemenea, un traseu online către aceste atracții.

Sursă: twizz.ru