Dacă dai în căutare pe YouTube cuvintele-cheie „placenta smoothie”, o să găsești o groază de filmulețe. Cică tendințele de a mânca propria placentă sunt dictate de vedete. Așa ar fi procedat celebrele Kim și Kourtney Kardashian. Chiar dacă nu există dovezi științifice despre beneficiile asupra sănătății a consumului de placentă, trend-ul capătă popularitate. Se promovează ca un ingredient care face bine organismului și psihicului.

Sunt chiar oameni care gătesc taco mexican din placentă, iar pe Amazon se vinde cartea „25 de rețete din placentă: rețete simple și gustoase din pacentă!”, iar recenziile sunt pozitive în mare parte. Pentru cei care nu vor să gătească de unii singuri, există capsule din placentă umană, preparată în laboratoare speciale. Centrul de control și profilactică a bolilor din SUA avertizează că folosirea în alimentație a placentei nu este doar inutilă, dar și prezintă pericol pentru copil, mai ales dacă este preparată în condiții casnice. Neprelucrarea termică corespunzătoare creează un mediu fertil pentru bacterii, ceea ce înseamnă un risc sporit de infecții.

Sursa: iflscience.com

Distribuie articolul: