Fostul președinte Igor Dodon, care a declarat că prezidențialele din toamnă „nu trebuie recunoscute” dacă sunt câștigate de Maia Sandu, afirmă că nu se simte vizat de un avertisment occidental privind intenția „actorilor Rusiei” de a contesta rezultatul alegerilor dacă acesta nu este favorabil Kremlinului.

 

Întrebat de jurnaliștii de la Europalibera.org   dacă se simte vizat de recentul avertisment al Statelor Unite, Marii Britanii și Canadei, Dodon a răspuns că „nu”.

Într-o declarație comună difuzată pe 13 iunie, cele trei guverne au afirmat că Rusia complotează, prin intermediul actorilor săi, pentru a influența rezultatul alegerilor, răspândind informații false despre actualul președinte Maia Sandu și intenționând să incite la proteste împotriva unei eventuale victorii a acesteia la prezidențialele din octombrie.

Declarația a fost emisă după o adunare a prietenilor Rusiei la un summit economic desfășurat la St. Petersburg în perioada 5-8 iunie, unde au fost prezenți atât Igor Dodon, cât și oligarhul fugar Ilan Șor.

Dodon, liderul PSRM, a acordat un interviu agenției ruse de stat RIA Novosti, în care a afirmat că rezultatele prezidențialelor moldovenești nu trebuie recunoscute dacă Maia Sandu obține un al doilea mandat.

Judecat pentru presupusă luare de mită și trădare de țară într-un proces pe care îl consideră motivat politic, Dodon nu mai este sub control judiciar și are permisiunea de a călători în străinătate.

Distribuie articolul: