Despre măiestria Tatianei Vieru vă mărturiseam chiar recent. Talentata cofetară e stabilită de ani buni la Roma, acolo unde excelează într-o afacere specializată în prepararea torturilor. Recent, basarabeanca s-a înscris la un concurs unde are toate șansele să învingă titlul pentru cel mai apreciat tort.

Tatiana s-a înscris, alături de alți cofetari, în competiția online anunțată de portalul amazingcakeideas.com, obținând până în prezent peste 330 de aprecieri.

Lucrarea, a cărei fotografie apare în concurs, ilustrează un tort „muzical”, cu câteva nivele, decorat cu flori comestibile din zahăr, pe care autoarea le creează după o tehnică specială, migăloasă. Creația personalizată se intitulează „Sugar Melody”.

Într-un interviu recent, Tatiana Vieru ne-a mărturisit că a învățat aceste secrete din propria experiență, dar și din secretele altor cofetari de renume:

Florile sunt pasiunea mea mare (sunt atrasă de tot ce e frumos și colorat: flori, dantele, haine, papuci, bijuterii, bibelouri). În orele de căutări, am dat peste arta decorării cu flori dulci, asta depășește ceea ce numim noi tort. Am nimerit ca Alice într-o altă lume, am căutat și comandat online ingredientele și ustensilele de care aveam nevoie pentru a încerca (nu eram sigură că voi reuși) și am încercat.

Eram bucuroasă ca un copil când am scos primul trandafir din mânuțele mele! Și așa povestea continuă. Am de învățat multe, din reviste, emisiuni, master-class-uri în privat cu campioni de Sugar Art. E  un cerc continuu de căutări, experimentări și probe”, ne mărturisea basarabeanca, în al cărei portofoliu se regăsesc lucrări de-a dreptul excepționale.

Puteți vota pentru tortul Tatianei Vieru apăsând butonul de Facebook „like” la adresa indicată mai jos. Până în prezent, este unul dintre cele mai apreciate torturi din concurs. Câștigătorul va fi desemnat pe 27 noiembrie și va fi promovat în continuare pe platforma amazingcakeideas.com.

 

Distribuie articolul: