Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică din România au luat decizia de a opri internările la Maternitatea Giulești, de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu”. Potrivit digi24.ro, măsura a fost luată după ce 11 angajați au fost identificați ca purtători de stafilococ auriu și va rămâne în vigoare până când se va face o dezinfecție totală. 

Totodată, potrivit sursei citate,  personalul depistat ca fiind purtător de stafilococ va fi scos din activitate.

Instituția a anunţat anterior că, în urma unui control declanşat la Maternitatea Giuleşti după ce mai mulţi bebeluşi născuţi acolo au fost confirmaţi cu stafilococ auriu, s-a stabilit că 11 din cei 49 de angajaţi testaţi au fost depistaţi ca fiind purtători ai acestei bacterii.

Printre motivele existenței bacteriilor în maternitatea se află și igiena angajaților. Personalul medical nu s-ar fi spalăt și nu s-ar fi dezinfectat corect pe mâini.

De cealaltă parte, doctorii de la Maternitatea Giulești spun că bebelușii cu stafilococ auriu nu s-ar fi infectat în spital. Șeful spitalului a precizat că dacă ar fi existat o minimă suspiciune că acei copii nu sunt în regulă, ei nu ar fi fost externați. Mai mult, medicii se declară chiar nemulțumiţi că Direcţia de Sănătate Publică le-a impus să nu mai facă internări.

De la sfârşitul lunii octombrie şi până acum s-au înregistrat 17 cazuri confirmate de bebeluși infectați cu stafilococ aurii.

SURSA

Distribuie articolul: