O inițiativă KLumea și emisiunea online „Internetu` Grăiește”, în colaborare cu caricaturistul Alex Buretz, aduce în mediul online mai multe materiale foto și video animate, menite să te convingă că nu e cazul să treci indiferent pe lângă politică. Gândacii campaniei #NuFiGândac aduc în vizor discuții scurte prin care motivează omul simplu să nu fie indiferent și să iasă la vot.

„EU NU VOTEZ PENTRU CĂ
nu mă interesează politica. Ai auzit des această scuză? Mai ales de la oameni care se plâng de ‘situația din țară’? Vă invităm să susțineți mesajul nostru PRO-ALEGERI. Iar dacă nu împărtășiți această idee, poate până pe 24 februarie reușim să vă convingem să vă schimbați opinia. Cu cât mai tare evitați politica, cu atât mai proastă ea devine”, ne îndeamnă realizatorii emisiunii „Internetu` Grăiește”.

Campanie de motivare

„Nu fi gândac, votează! este o campanie de motivare a oamenilor să iasă la vot. Un proiect gândit de  Klumea & Internetu’ Grăiește, cu participarea caricaturistului Alex Buretz, cunoscut pentru mulți inclusiv caricaturile sale politice) și Marian Mani Lupu, care va lansa o piesă. Ideea cu gândacul s-a născut într-o seară geroasă când ne tot întrebam cum să abordăm subiectul acesta așa ca să îl scoatem din tipar. Așa s-a născut gândacul, cetățeanul dezamăgit, descurajat, apatic și ignorant. Gândacul trăiește uneori în fiecare din noi, dar acesta e meritul multor circumstanțe”, spune Nata Albot pentru EA.md.

Nata Albot și Andrei Bolocan, realizatorii emisiunii „Internetu` Grăiește”

8 filmulețe în 8 săptămâni

„În atitudinea noastră față de politică și alegeri, gândacul se cuibărește în noi după fiecare țeapă pe care ne-o trag guvernanții, vrând să ne arate că nu noi decidem, ci ei, că nu noi alegem, ci ei, că noi nu contăm, ca noi nu putem schimba nimic! Și atunci gândacul își face cuib în capul nostru și ne transformă în casa lui. Gândacii ăștia însă pot fi nimiciți. Nu ușor, cu efort conștient, cu mobilizare colectivă, cu argumente, cu exemple de reușită ale altor popoare. Vom aduce săptămânat, timp de 8 săptămâni, câte un episod nou din lumea gândacilor, realizat de noi. Am pus vocile pentru aceste filmulețe… nu știu dacă le-ați recunoscut”, ne-a mai spus zâmbind Nata.

Mani, în studioul de filmare, alături de echipa de voluntari Klumea