Irina Naroi este traducătoare și are, în Chișinău, propriul birou de traduceri. Tânăra a fost inspirată de poveștile pozitive din campania #Cumamnăscut a EA.md și ne-a istorisit și ea povestea ei. Cum a venit pe lume micuța Amelia, ce greutăți a întâmpinat familia și cum a reușit să treacă peste ele, aflați din mărturisirile de mai jos.

Primul copil – cel mai așteptat

„Și acum țin minte cum, în ziua în care trebuia să nasc, eram încă de dimineață la serviciu, ocupată cu traduceri. Trebuia să traduc 12 certificate pentru o companie. Cu fiecare certificat ce îl traduceam, simțeam cum se intensifică și contracțiile. Cu ajutorul soțului Valeriu am finalizat traducerile și la ora 15:00 deja eram la Spitalul nr.1. Până la ora 18:45, cu ajutorul doamnei medic Mihalcean Luminița, am adus-o pe lume pe scumpa noastră Amelia”, își amintește Irina, plină de emoții.

A simțit grija și sprijinul medicilor

„Medicul și asistenta medicală au fost foarte grijulii. Mă îndrumau și m-au ajutat la orice apel sau întrebare. Le sunt foarte recunoscătoare pentru tot sprijinul. Doar dumnealor știau cât de obosite erau ele în timpul serviciului, dar mie îmi zâmbeau pentru că în ochii mamei, în acele momente, se citește o varietate mare de emoții: teamă, entuziasm, speranță, frici, mulțumire… Ele ne încurajează, insuflându-ne curaj și putere”, mai povestește tânăra mămică.

Alegem să naștem și al doilea copil în Moldova

„La moment planificăm al doilea copil și, deși mulți spun că mai bine să naști peste hotare, eu sunt ferm convinsă că aici sunt o mulțime de medici competenți și profesioniști. Am simțit acest lucru pe pielea noastră și nu am văzut să fim cumva discriminați, să ni se ceară mită sau alte detalii neplăcute. Eu le urez succese tuturor femeilor ce urmează să nască, multă răbdare și multă încredere în forțele lor”, a mai adăugat Irina Naroi.

Vezi și alte istorii pe linkul Campaniei #Cumamnăscut.