Istoria de viață dură a băiatului de 12 ani, atinge inima oricui. Băiatul lucrează pentru a-și salva fratele mai mic. Tot ceea ce își dorește este să cumpere niște implanturi auditive fratelui mai mic de 8 ani. Este vorba despre Siluan și Avenir Dumitrașcu din satul Vrănești, raionul Sîngerei. Conform Nord News, Siluan pictează icoane pe care speră să le vândă. 

Mama băieților este Inna Dumirașcu, ea e  mama solitară a trei copii. Femeia speră că fiul ei îi va auzi glasul și va putea învăța la fel ca ceilalți copii.

„Avem o problemă cu Avenir, el nu aude din născare, nu aude, nu vorbește și suntem foarte întristați de această veste. Are surditate bilaterală profundă la ambele urechi. Cel mai greu ne vine cu Avenir cu școala. Câteodată se descurcă la școală, vine, dar nu vrea să facă temele pentru acasă, nu ne înțelege bine, se enervează, asta e cea mai mare problema. În rest, de mic… E sănătos în rest cu toate”, spune Inna Dumitrașcu, mama lui Avenir.

Cei doi frați provin dintr-o familie modestă și frecventează aceeași școală, unde profesorii se implică pentru a-i ajuta. Fratele cel mare a devenit fără să vrea capul familiei. Și-a luat pe umerii săi sarcina grea de a strânge zeci de mii de euro pentru ca Avenir să poată auzi.

„N-am învățat la nicio școală de pictură, din contră, nu mi-a plăcut niciodată să frecventez școala de pictură, dar l-am văzut pe tata cum face schițele și pictează, amestecă culorile și mi s-a transmis. Încă de la grădiniță voiam să pictez și să cumpăr aparatele cohleare, că-l vedeam că nu poate vorbi și nu mă puteam înțelege cu el. Noi comunicăm deocamdată prin semne. Dacă va auzi, va fi foarte fericit. Mi-a spus prin semne că vrea să audă și să vorbească și a început să plângă”, povestește Siluan Dumitrașcu.

„El are un dar extraordinar, pe care pe parcursul activității mele nu l-am întâlnit la alți elevi. Întrucât are multe lucrări foarte frumoase, care încântă ochiul și privirea, are un vis – să le vândă. Și o să mă întrebați „de ce?”. Pentru că atunci, când am aflat și eu istoria aceasta, m-a sensibilizat. Are un frate, care, din păcate, nu aude de la naștere. Și el vrea să vândă aceste lucrări pentru a-i putea cumpăra un implant auditiv”, povestește Steluța Guțu, învățătoarea lui Siluan, conform sursei. 

Pe lângă școală și pictură, Siluan merge cu regularitate biserica și știe chiar să tragă clopotele. Învățătoarea lui Siluan, Steluța Guțu, sensibilizată de povestea celor doi frați, a participat la un concurs cinematografic cu un filmuleț despre ei, iar premiul câștigat, în valoare de 1.000 de lei, l-a dăruit lui Siluan și Avenir, pentru ca frații să fie cu un pas mai aproape de realizarea visului.

Dacă doriți să ajutați această familie puteți face o donație. Apelați la numărul de telefon 00373-68298642 sau faceți un transfer bancar.

DATELE BANCARE:

Beneficiar: DUMITRASCU INNA

Cod fiscal: 2004022027674

IBAN: MD59AG000000022594908599

Banca Beneficiară: BC „MAIB” S.A.

BRANCH Sucursala Singerei

SWIFT: AGRNMD2X 773

Valuta cont: MDL

Sursa: Nord News