O femeie din satul Țareuca a decis să ofere câinilor fără stăpân un adăpost în propria locuință. După vaccinarea și sterilizarea acestora, unii dintre ei reușește cu mare greu să găsească un nou stăpân. Așa precum îi iubește mult și vrea să ofere căldură la toți a găzduit în casa ei în jur de 30 de maidanezi, luați de pe străzile orașului Rezina, potrivit Rezina În Obiectiv.

Recent, Mariana Ștuchina împreună cu soțul ei au salvat un câine care a născut șapte câini, pe care i-a găsit sub un pilon de beton.

„Sergiu (soțul) a luat cutia și s-a dus să-i ia. Inițial mi-am planificat să hrănesc patru cățeluși, dar când am văzut, ei erau tocmai șapte”, spune femeia.

Câinii sunt alimentați cu terciuri de orez, hrișcă, fulgi de ovăz și grâu la care se adaugă și câte o bucată de carne.

„Facem calciul nostru, care cine aruncă la gunoi, dar noi strângem tot și facem calciu”, a mai adăugat Mariana

Unii locuitori ai orașului Rezina consideră că soluția cea mai bună este deschiderea unui azil pentru câine. Se pare că aceasta nu este o idee prea bună, susține Mariana.

„La azil trebuie de dus câinii bătrâni. Câinii sterilizați, sănătoși trebuie să trăiască lângă oameni pentru că acolo o să fie hrăniți”, a mai adăugat locuitoarea satului Țareuca.

Cu banii colectați de la oameni a reușit până acum să sterilizeze zeci de câini vagabonzi. Intervențiile chirurgicale le efectuează un medic veterinar care vine de la Chișinău odată pe lună.

Sursa: Agora.md

Vezi întreaga poveste din reportajul de mai jos:

Distribuie articolul: