Părinții își petrec copiii la școală, pentru ca aceștia să nu fie atacați de câini. Locuitorii cartierului 6 din municipiul Bălți se plâng că sunt mușcați de maidanezi, chiar în plină zi. 

„Miercuri în jurul orei 09:00, mă duceam înspre stație la cartierul 6. Mergând cu mâinile în buzunar, din spate m-a atacat un câine, el nu a lătrat nu a făcut nimic, ca eu să-l simt, pur și simplu s-a apropiat și m-a mușcat de picior. Îmi e frică pentru că eu permit copilului să se ducă și să vină singur de la școală. Acum, nici măcar nu pot să-i permit copilului să iasă la un teren de joacă”, spune Cristina Priseajniuc. 

Chiar și un copil a fost mușcat de un câine, atunci când se întorcea de la școală. „Copilul meu a venit ieri acasă mușcat, tot piciorul e vânăt. Dacă cineva încearcă să rezolve această problemă, vă rugăm să o faceți mai repede”, a declarat mama acestuia. 

Oamenii spun că maidanezii din zonă sunt agresivi și atacă atât copiii, cât și maturii. Administratorul Centrului pentru Adăpost din Bălți, Vitalie Savciuc, spune că este la curent cu situația creată și de câteva zile angajații azilului prind maidanezii agresivi.

„Nu că sunt mulți, ei sunt foarte mulți. Noi ieșim să ducem gunoiul și cum ne văd de la scară ne urmăresc. Vin așa încetișor, nici nu latră ca să îl vezi că e în urma ta, în special dacă e seară. Pur și simplu ți-i frică să ieși afară, nu mai zic deja de copii”, a mai declarat un locuitor.

La moment, în adăpostul pentru câini din Bălți sunt peste 420 de animale, în timp ce pe străzile orașului hoinăresc peste 5,000 de maidanezi. Aproximativ 600 de oameni sunt victime ale câinilor fără stăpân, în fiecare an.

Sursa: Youtube/TVNord