Zilele trecute, presa din Rusia a scris despre cazul unei femei de 42 de ani, mamă a doi copii, care a murit după ce s-a infectat de Covid intenționat. Aceasta a citit în mediul online că o persoană care s-a infectat cu Covid, de la o persoană care trece printr-o formă ușoară a bolii, va avea de asemenea o formă ușoară. Cum explică situația un medic-infecționist.

Pavel Brand, un cunoscut medic neurolog din Rusia și directorul unei clici de familie, a dezvăluit acum două zile într-o postare pe rețelele sociale acest caz tragic, relatat acestuia de un coleg de-al său.

Cum a fost?

După ce a citit undeva aceste informații, false de altfel, femeia pe nume Nastya, și-a luat întreaga familie și a mers în vizită la prietena sa, care se trata de Covid la domiciliu. Au fost afectați cu toții. Mai întâi s-a îmbolnăvit fiica Liza, de 9 ani, care a ajuns în scurt timp în secția de reanimare, apoi s-au îmbolnăvit soțul (Oleg) și cea de-a două fetiță (Tonya), care au avut o formă ușoară a bolii. Ulterior s-a îmbolnăvit și mama femeii, care, deși respira din ce în ce mai greu, a refuzat mai multe zile la rând internarea la spital. Când lucrurile s-au înrăutățit de tot, familia femeii a reușit să o convingă să se interneze și ea, doar că medicii nu au reușit să o salveze. Femeia a fost înmormântată la cimitirul Vostryakovskoe, de la Moscova.

Părerea specialistului

Medicul-infecționist, conducătorul unuia dintre centrele medicale de la Moscova, Evghenii Timakov, a comentat situația: „Logica „dacă persoana de la care am fost infectat are un Covid ușor, atunci totul va fi bine cu mine” este fundamental greșită. O persoană suferă de o infecție cu coronavirus în formă ușoară sau severă, în funcție de mulți factori. În funcție de ce fel de imunitate înnăscută are, ce doză de virus a primit în timpul infecției, de tulpina de coronavirus cu care s-a infectat. Predispoziția genetică joacă, de asemenea, un rol. Dar, în primul rând, este, desigur, încărcătura virală. Prin urmare, se recomandă măsuri pentru reducerea acesteia, cum ar fi distanțarea și purtarea măștilor, mai presus de toate. Înțelegeți că, dacă o persoană este ușor bolnavă de Covid, acest lucru nu înseamnă că el însuși va transmite o mică doză virală vecinului său”.

Care au fost șansele femeii de a avea o formă ușoară?

„Să calculăm cotele. Știm că 80% dintre oameni au o infecție ușoară și 20% au o infecție severă până la moderată, atunci când boala necesită spitalizare. Deci, teoretic, aproximativ unul din cinci are șansa de a muri. Din istoria relatată, vedem că cinci persoane au fost în contact cu virusul, patru au supraviețuit, una a murit. Iată o confirmare clară a statisticilor în practică”.

De ce unii se infectează repetat?

„În curând se vor împlini doi ani de când coronavirusul este cu noi și vedem că cei care au învins boala sunt infectați din nou. Coronavirusul a învățat să ocolească barierele imune ale corpului, iar evoluția naturală a bolii nu provoacă imunitate stabilă la toți oamenii. În plus, cercetările științifice arată că variantele timpurii ale virusului, liniile Alpha și Beta, au format imunitate mai puțin rezistentă decât vaccinul. Tulpina Delta, cea mai frecventă acum, scapă de răspunsul imun. Dar știm sigur, din toate datele științifice: dacă o persoană este bolnavă și vaccinată, atunci imunitatea sa va fi stabilă, aceasta o va proteja de boala gravă și în multe cazuri va reduce riscul de deces”, mai explică acesta.

Îndemnul medicului-infecționist

Situația este alarmantă și vreau să le spun oamenilor: începeți să gândiți! Dacă nu doriți să vă vaccinați împotriva coronavirusului, cel puțin nu cumpărați certificate! Aceasta este o „ucidere” a datelor despre vaccinuri, deoarece din cauza certificatelor false, numărul deceselor dintre vaccinați va crește și nu vom vedea imaginea reală. În al doilea rând, asigurați-vă că vă reduceți încărcătura virală, adică distanțați-vă în transport și respectați regimul măștii. Și înțelegeți că majoritatea covârșitoare a oamenilor din lume se vor îmbolnăvi inevitabil de coronavirus. …

Puteți obține imunitate numai prin vaccinare sau prin îmbolnăvirea naturală. Dar trucurile precum auto-infecția deliberată cu coronavirus sunt nebune, jocul cu focul”, a conchis specialistul.

Sursa: Facebook, kp.ru