Bucurie triplă în familia Coroian, unde soții au devenit părinți de tripleți. Cele 3 fetițe au fost numite Albina, Taisia și Dina. Micuțele s-au născut la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Palade”, unde au petrecut aproape două luni sub supravegherea medicilor. Recent, părinții împreună cu cei trei copii au putut să meargă acasă, copleșiți de emoții frumoase.

„Astăzi suntem martori la un eveniment frumos, la externarea unei mămici cu tripleți, la care sarcina s-a complicat cu careva patologii obstetricale, ceea ce ne-a impus să finalizăm sarcina la 34 de săptămâni. Colegii noști profesioniști au decis că azi este externarea”, a declarat pentru echipa AGORA șeful secției Obstetricală, Oleg Potacevschi.

Vestea i-a surprins pe cei doi soți, aceasta fiind prima sarcină. „De la început foarte tare m-am speriat. Două zile am plâns. Soțul era fericit din prima, eu un pic mă temeam pentru ele. Cred că această frică a existat pe toată perioada sarcinii. În primul rând pentru că este o sarcină mai specială și nu știam ce o să mă aștepte”, spune emoționată mama Iulia Coroian.

După intervenția cezariană mama și copiii au prins la puteri în blocul neonatal. „Una dintre fetițe s-a născut de doar 1,1 kg. Iar surorile au așteptat-o până a ajuns la greutatea de 1,9 kg.

„Am stat și în reanimare. A fost o perioadă mai grea. Apoi am ieșit din ea și am avut grijă de copii aici, la îngrijirea prematurilor. Am stat singură în salon și am avut grijă de ei”, spune mama.

Și medicul care a ajutat micuțele să vină pe lume recunoaște că mama a fost puternică, iar împreună cu echipa și rudele au trecut prin toate momentele negative.

„Luând în considerare termenul mic de gestație, greutatea mică la naștere, copii au avut nevoie de durată mai lungă să se afle în cadrul serviciilor de reanimare. Dar ulterior, pe parcurs la 7 săptămâni, totul s-a terminat cu brio și acum avem trei absolvente care pleacă acasă în stare satisfăcătoare”, spune managerul serviciului neonatal-pedriatic, Rotaru Dorina.

La 25 august, părinții, împreună cu cele trei fetițe au putut să meargă acasă, relatează AGORA.md.