Ieri, 1 noiembrie, Elizabeth Sherry a mers în vizită la fiica sa în orașul Northampton. Ceea ce a descoperit privind peste geam a impresionat-o profund. Sute de moldoveni din diasporă au așteptat cuminți în coadă, ore în șir în ploaie și frig, pentru a-și putea exercita votul la alegerile prezidențiale.

„Sper că au realizat ceea ce vor pentru oamenii lor de acasă”

Femeia a captat o fotografie pe care ulterior a postat-o pe pagina sa de Facebook, însoțind postarea cu un mesaj plin de admirație pentru cetățenii noștri.

„În Northampton locuiesc 12 800 de moldoveni. Cei mai mulți dintre ei au sosit pentru a sta astăzi cu multă răbdare și disciplină la rând pentru a vota la alegerile lor generale în fața apartamentului fiicei mele, într-un restaurant local moldovenesc. Uimitor. Sper că au realizat ceea ce vor pentru oamenii lor de acasă”

Mai mulți moldoveni au observat mesajul femeii și l-au distribuit la greu, lucru care a amuzat-o pe fiica acesteia spunându-i că a devenit faimoasă. Mama ei însă a mai avut un răspuns: „Nu mă așteptam la o astfel de reacție. Este minunat să vezi atât de mulți tineri și vârstnici care își exercită dreptul la vot; și atât de departe de casă. Este păcat doar că nu au avut undeva un loc mai practic pentru a-și exprima votul. Restaurantul Moldova merită un 🏅 🇲🇩 🤩”

Diaspora s-a remarcat în acest an înregistrând un record de participare: 149 840 de moldoveni și-au exercitat votul peste hotare.

Amintim că în urma alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a obținut cele mai multe voturi. Aceasta este urmată de candidatul independent, dar susținut de Partidul Socialiștilor, Igor Dodon.

Sursa: Facebook

Distribuie articolul: